Home » Știință » Un nou proiect al suedezilor prin care au construit o şosea electrificată poate face ca maşinile electrice să nu mai fie dependente de capacitatea bateriei

Un nou proiect al suedezilor prin care au construit o şosea electrificată poate face ca maşinile electrice să nu mai fie dependente de capacitatea bateriei

Publicat: 18.04.2018
Echipa suedeză de la proiectul eRoadArlanda a anunţat că au o construit o secţiune electrificată a unei şosele de lângă Stockholm, care a fost testată cu ajutorul unui camion alimentat electric.

Inginerii au instalat o tijă alimentată electric de-a lungul a doi kilometri, iar pe un camion au instalat capătul de alimentare, aşa cum rezultă în video.

Deşi alte vehicule pot utiliza şoseaua în mod tradiţional, doar vehiculul de teste a fost conectat la tijă, scrie Tech Xplore.

Autorii proiectului au menţionat că tija este alimentată doar atunci când este prezent un vehicul conectat. De asemenea, aceştia au luat măsuri pentru a asigura funcţionarea sistemului chiar şi în condiţii meteo capricioase.

Sistemul poate măsura câtă energie poate consuma fiecare vehicul pentru ca utilizatorul să plătească respectivul consum.

Mai mult decât atât, suedezii au precizat că vor mai fi construite şi alte sisteme, iar automobilele electrice disponibile în prezent vor fi dotate cu braţe pentru accesarea liniei electrice, permiţându-le să rămână alimentate cu energie, fără să mai fie nevoie să se oprească pentru a reîncărca bateriile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Câte maşini electrice şi hibride au fost înmatriculate în România în 2017

Tesla a atins un nou record de autonomie a maşinilor electrice, depăşind pragul de 1.000 de kilometri

O nouă tehnologie poate revoluţiona maşinile electrice: bateriile care se încarcă instant

Maşinile electrice şi evoluţia lor spectaculoasă – GALERIE FOTO, VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase