Home » Știință » Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid”

Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid”

Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid”
Publicat: 18.04.2018
Medicamentele pentru imunoterapie ar putea transforma modul în care tratăm cancerul. Astfel, pacienţii vor putea trăi mai mulţi ani, afirmă medicii de la Yale Cancer Center (Connecticut, SUA) în cadrul unui raport.

Specialiştii au descoperit că prin tratarea pacienţilor bolnavi de cancer pulmonar cu medicamente imunoterapeutice, înainte ca aceştia să treacă prin intervenţii chirurgicale, tumora poate fi stopată. Conform NBCNews, prin combinarea medicamentelor din spectrul imunoterapiei pacienţii au putut renunţa la chimioterapie în timp ce îşi prelungeau viaţa cu câţiva ani. 

Conform medicului Roy Herbst, specialist în pneumologie din cadrul Yale Cancer Center, descoperirea este atât de importantă încât fiecare pacient cu tumoră pulmonară ar trebui să aibă această opţiune înainte de operaţie sau de chimioterapie. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid,” a declarat Herbs. 

Imunoterapia ajută sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva cancerului printr-o varitate de mecanisme. 

În cadrul unui studiu, o echipă de specialişti din cadrul centrului medical John Hopkins a tratat 20 de pacienţi cu medicamente pentru imunoterapie înainte ca aceştia să treacă prin operaţia de extirpare a zonei cu tumoră. Un an mai târziu, 16 dintre pacienţi erau încă în viaţă, iar cancerul era în continuare nedetectabil. La doi dintre cei 20 cancerul putea fi detectat, însă nu mai aveau simptome după o altă serie de tratamente. Unul dintre cei 20 a murit de cancer, iar al doilea a decedat din cauza unei răni ce nu avea legătură cu tumora. Aşadar, un an şi jumătate mai târziu 18 dintre pacienţii cu tumori pulmonare erau încă în viaţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase