Home » Știință » Un polimer reciclabil ”la infinit” are proprietăţile practice ale plasticului

Un polimer reciclabil ”la infinit” are proprietăţile practice ale plasticului

Un polimer reciclabil ”la infinit” are proprietăţile practice ale plasticului
Publicat: 03.05.2018
Chimiştii de la Colorado State University au anunţat în jurnalul ”Science” alt pas major spre o alternativă ecologică la plastic: un alt polimer care are proprietăţi precum rezistenţă, durabilitate şi fiabilitate, dar spre deosebire de plasticul tradiţional, noul material este complet reciclabil fără ajutorul unor proceduri complexe.

Polimerii reprezintă o clasă diversă de materiale caracterizată prin lanţuri lungi moleculare. Polimerii sintetici de astăzi includ plasticul, ceramica, cauciucul şi alte produse comerciale, scrie Phys.

Noul polimer poate fi reciclat până la starea sa de monomer în condiţii de laborator care nu necesită proceduri extrem de complicate.

Piesa de chimie inovativă poate însemna un pas important înainte în rezolvarea unuia dintre cele mai mari flageluri ale omenirii de astăzi: poluarea cu deşeuri din plastic. Până atunci, mai sunt de făcut câţiva paşi esenţiali, în contextul în care trăsăturile polimerului au fost evidenţiate numai în condiţii de laborator, nu şi la o scară largă şi chiar globală, necesară pentru implementarea noii tehnologii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Consumăm aproximativ 100 de particule de plastic la fiecare masă

Ce trebuie să ştii despre sticlele de plastic pe care le cumperi din magazin

Cât timp se pot folosi recipientele din plastic?

O metodă eficientă şi inedită de a scăpa de deşeurile de plastic este furnizată de omizi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase