Home » Știință » Roboţii au noi capacităţi. Te pot urmări oriunde şi pot evita aproape orice obstacol, inclusiv scările

Roboţii au noi capacităţi. Te pot urmări oriunde şi pot evita aproape orice obstacol, inclusiv scările

Publicat: 16.05.2018
O serie de imagini incredibile dezvăluie capacităţile terifiante ale roboţilor construiţi de Boston-Dynamics În cadrul unuia dintre videoclipuri, Atlas, robotul android poate fi văzut în timp ce face jogging de un spaţiu verde. În cel de-a doilea clip poate fi observat robo-câinele, SpotMini ce reuşeşte să navigheze prin birou, să urce şi să coboare scările.

Compania Boston-Dynamics din Massachusetts a dirijat manual robotul SpotMini în timpul testelor anterioare demonstraţiei. Conform Mail Online, prin intermediul acestui lucru robotul a reuşit să creeze o hartă a biroului cu ajutorul camerelor cu care este dotat. 

Odată învăţat traseul, robotul reuşeşte să navigheze prin birou după cum este prezentat şi în videoclip. Robotul reuşeşte să treacă de toate obstacolele, inclusiv scări şi coridoare înguste. ”SpotMini este un robot de mici dimensiuni cu patru picioare ce are o constituţie asemănătoare cu cea a unui câine,” informează site-ul Boston-Dynamics. Cântăreşte aproximativ 25-30 de kilograme şi este complet electrict, ia în urma unei încărăcri poate fi activ timp de 90 de minute. 

Sursa: Boston Dynamics

În cel de-a doilea videoclip sunt prezentate noile abilităţi ale robotului Atlas, ce îl fac să se mişte mult mai natural, asemănător cu mişcările corpului uman. Robotul ce este alimentat de o baterie poate parcurge terenuri cu diferite dificultăţi, poate realiza sărituri pe spate şi chiar îşi poate menţine echilibrul pe trunchiul unui arbore.

Desigur, unele persoane de pe reţelele sociale şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la dezvoltarea acestor tehnologii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase