Home » Știință » Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare – studiu

Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare – studiu

Bacteriile intestinale pot reduce riscul de boli cardiovasculare – studiu
Publicat: 04.06.2018
Cercetările arată că existenţa bacteriilor intestinale benefice poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Foarte mulţi oameni ştiu că factorii de risc pentru bolile cardiovasculare sunt tensiunea arterială ridicată, colesterolul crescut şi fumatul, scrie Gândul

Totuşi, acesti factori nu sunt buni pentru a prezice acest tip de boli în cazul tinerilor, femeilor şi anumitor grupuri etnice. Flora microbiană intestinală săracă poate fi factorul de risc pe care nu îl aveam în vedere până acum, potrivit The Independent. 

Una dintre metodele de identificare a riscului de apariţie a infarctului este măsurarea îngroşării arterelor, condiţie asociată cu colesterolul crescut sau fumatul, dar şi cu inflamaţia. 

Inflamaţia este răspunsul tipic pe care corpul nostru îl dă atunci când este rănit. Totuşi, atunci când aceasta atinge un nivel mult prea ridicat, poate cauza boli cum ar fi artrita sau eczemele. 

Studiile au arătat că, cu cât mai inflamat este corpul unei persoane, cu atât mai mare este riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a arteriosclerozei. 

Recent, mai multe studii clinice amănunţite au arătat că inflamaţia este un factor cheie în dezvoltarea bolilor cardiovasculare şi în îngroşarea arterelor. 

Inflamaţiile pot fi reduse fără tratament medicamentos. prin evitarea fumatului şi a obezităţii, însă şi prin menţinerea unei flore bacteriene intestinale sănătoase. 

Microbii care trăiesc în intestinul nostru sunt importanţi în ceea ce priveşte prevenirea unui număr de boli cauzate de inflamaţii, cum ar fi artrita psoriazică, diabetul şi bolile instatinale precum boala intestinala inflamatorie. 

Citeşte contiinuarea în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase