Home » Știință » Acceleratorul de particule de la CERN va fi îmbunătăţit. Noua tehnologie are mari şanse să aducă descoperiri remarcabile

Acceleratorul de particule de la CERN va fi îmbunătăţit. Noua tehnologie are mari şanse să aducă descoperiri remarcabile

Acceleratorul de particule de la CERN va fi îmbunătăţit. Noua tehnologie are mari şanse să aducă descoperiri remarcabile
Publicat: 20.06.2018
Noile îmbunătăţiri ale echipamentului acceleratorului de particule LHC (Large Hadron Collider) vor permite savanţilor să efectueze coliziuni de particule la viteze mai ridicate decât anterior.

Acceleratorul de particule, localizat la CERN în Geneva, va fi îmbunătăţit pentru a permite coliziunile protonilor la viteze mai mari. Pe 15 iunie 2018, savanţii au anunţat startul noului proiect numit High-Luminosity LHC, scrie Science News.

Noua îmbunătăţire va creşe rata coliziunilor cu cel puţin un factor de cinci. Creşterea aceasta va îmbunătăţi capacitatea acceleratorului de a căuta noi particule şi de a studia bosonul Higgs, particula pe care LHC a detectat-o în 2012.

Prima fază a construcţiei implică stabilirea noilor clădiri şi depozite care să adăpostească echipamentul. Eventual, savanţii vor începe să înlocuiască echipamentul din accelerator, inclusiv magneţii care focalizează şi ghidează impulsurile de particule. Planul este ca HL-LHC să fie în funcţiune din anul 2026.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acceleratorul de Particule de la Geneva, cea mai complicată maşinărie creată de om

Acceleratorul de particule al CERN va fi repornit la o putere aproape dublă

O mare DESCOPERIRE a acceleratorului de particule de la CERN, în urma unui experiment: ”Există ceva nou şi neaşteptat care se întâmplă”

Prima ficţiune filmată în acceleratorul de particule CERN – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase