Home » Știință » Anumite boli letale sunt cu un pas mai aproape de remediu datorită unei inovaţii medicale esenţiale

Anumite boli letale sunt cu un pas mai aproape de remediu datorită unei inovaţii medicale esenţiale

Anumite boli letale sunt cu un pas mai aproape de remediu datorită unei inovaţii medicale esenţiale
Publicat: 05.07.2018
Cercetătorii de la UCLA (University of California - Los Angeles) au creat celule T sintetice, care sunt aproape la fel precum cele umane, ducând la o serie de posibilităţi pentru elaborarea remediilor pentru cancer şi boli ale sistemului imunitar.

„Structura complexă a celulelor T şi natura lor multifuncţională a făcut dificilă, pentru savanţi, crearea lor în laborator”, a precizat Alireza Moshaverinia, unul dintre autorii studiului publicat recent în Advanced Materials. „Cu această realizare, putem folosi celulele T sintetice pentru a crea purtătoare de medicamente mai eficiente şi de a înţelege mai bine comportamentul celulelor imunitare”.

Celulele T naturale sunt dificil de utilizat în cercetări întrucât sunt foarte delicate, supravieţuind doar câteva zile după ce au fost extrase din oameni şi animale, scrie Phys.

„Am putut crea o clasă nouă de celule T artificiale care pot fi capabile să îmbunătăţească sistemul imunitar al gazdei prin interacţionarea cu propriile celule imunitare prin contact direct, activarea sau eliberarea de semnale inflamatoare sau regulatoare”, a precizat Mohammad Mahdi Hasani-Sadrabadi, alt autor al studiului. „Credem că descoperirea aceasta este un alt instrument de a ataca celulele canceroase”.

Celulele T joacă un rol cheie în sistemul imunitar. Sunt activate atunci când infecţia intră în corp şi circulă prin sânge pentru a ajunge la zona infectată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

REVOLUŢIONAR! Cancerul unei persoane poate fi tratat cu ajutorul celulelor imunitare ÎMPRUMUTATE de la altcineva

Doctorii chinezi au găsit o metodă inedită de a trata cancerul, utilizând celule T modificate

Un nou tratament revoluţionar poate fi răspunsul la vindecarea cancerului după ce la doi nou-născuţi rezultatele au fost pozitive

Premieră URIAŞĂ! Terapia revoluţionară care a SALVAT pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer. ”Datele sunt fără precedent”. VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase