Home » Știință » O nouă amânare a lansării telescopului spaţial James Webb

O nouă amânare a lansării telescopului spaţial James Webb

O nouă amânare a lansării telescopului spaţial James Webb
Publicat: 01.07.2018
NASA a amânat din nou lansarea telescopului spaţial James Webb pentru 30 martie 2021. Aceasta este a treia reprogramare a lansării din ultimul an. Ultima revizuire a proiectului arată că termenele limită anterioare au fost propuse din cauza unui optimism excesiv.

De asemenea, costurile pentru finalizare telescopului vor creşte de la 8 miliarde de dolari la 8,8 miliarde de dolari. Conform Science Mag, raportul prezentat de Independent Review Board subliniează o serie de erori umane şi probleme hardware. 

„Trebuie să fie totul în regulă la sol înainte să îl trimitem în spaţiu”, a declarat Thomas Zurbuchen, director al misiunii ştiinţifice James Webb din cadrul NASA. Thomas Young, principalul autor al raportului, a declarat că majoritatea erorilor detectate pot fi rezolvate. Oamenii au fost vinovaţi pentru majoritatea erorilor din timpul testelor navei şi a scutului solar. Aceste probleme au rezolvări „fixe”, dar vor provoca o amânare de un an şi jumătate. Noua amânare creşte costurile proiectului cu aproape 1 miliard de dolari. 

Telescopul spaţial James Webb (JWST) va fi cel care va cerceta două dintre cele mai bune candidate privind existenţa vieţii extraterestre, Europa şi Enceladus. Telescopul este de 100 de ori mai puternic decât predecesorul, telescopul spaţial Hubble. 
 
Astrobiologii speră ca Webb să poată identifica zone de la suprafaţă şi din subteran, unde s-ar putea dezvolta viaţa. De asemenea, telescopul va cerceta şi Proxima b, unde cercetătorii consideră că ar putea exista viaţă. De asemenea, instrumentul va cerceta dacă vreuna dintre planetele din Sistemul TRAPPIST-1 deţine o atmosferă bogată în oxigen. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase