Home » Știință » Israelul vrea să-şi pună steagul pe Lună. Prima misiune a ţării va fi lansată anul acesta

Israelul vrea să-şi pună steagul pe Lună. Prima misiune a ţării va fi lansată anul acesta

Israelul vrea să-şi pună steagul pe Lună. Prima misiune a ţării va fi lansată anul acesta
Publicat: 12.07.2018
Israelul a anunţat că va lansa prima misiune către Lună în decembrie 2018 şi speră să devină a patra ţară care atinge suprafaţa satelitului natural după SUA, Rusia şi China.

SpacelL şi Aerospace Industries au prezentat noua sondă ce a fost proiectată timp de opt ani şi a costat 95 de milioane de dolari. Conform FoxNews, este considerată cea mai mică sondă proiectată până în prezent. 

Are aproximativ 1,21 metri înălţime, un diametru de 1,82 de metri şi va ajunge la o viteză maximă de 36.001 kilometri pe oră. Miliardarul Morris Kahn, preşedinte al SpacelL a donat 27 de milioane de dolari proiectului. „Prin lansarea navei vom putea pune Israelul pe harta mondială a cuceririi spaţiului”, a declarat Morris Kahn. 

Proiectul a început când tinerii ingineri Yariv Bash, Kfir Damari şi Yonatan Winetraub s-au decis să construiască o navă cu care să participe la competiţia Lunar Xprize, care includea un premiu de 20 de milioane de dolari pentru grupul ce reuşea să aselenizeze primul nava construită.

Principala misiune a navei va fi de amplasare a unui steag al Israelului pe Lună, au spus organizatorii. Apoi va începe misiunile ştiinţifice, va realiza fotografii şi videoclipuri cu locul aselenizării şi va măsura câmpul magnetic al Lunii. Cercetarea va avea loc în colaborare cu Institutul de Ştiinţă Weizmann din Rehovot, ce va amplasa un magnetometru pe sondă pentru a încerca să înţeleagă modul în care a apărut magnetismul rocilor de pe Lună. Sonda va fi lansată cu ajutorul unei rachete deţinute de SpaceX, în decembrie, şi va ajunge pe Lună pe 13 februarie 2019. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase