Home » Știință » Inovaţie istorică în medicină: savanţii au realizat prima radiografie 3D color la un om, cu ajutorul tehnologiei acceleratorului de particule de la CERN

Inovaţie istorică în medicină: savanţii au realizat prima radiografie 3D color la un om, cu ajutorul tehnologiei acceleratorului de particule de la CERN

Publicat: 18.07.2018
Cercetătorii neo-zeelandezi au realizat prima radiografie 3D color la oameni, folosind o tehnică ce promite îmbunătăţirea diagnosticelor medicale, conform celor de la CERN din Europa care au contribuit cu tehnologia.

Noul dispozitiv, bazat pe radiografiile tradiţionale, încorporează tehnologia de monitorizare a particulelor dezvoltată pentru acceleratorul Large Hadron Collider de la CERN care a descoperit bosonul Higgs în 2012, scrie Phys.

„Această tehnică de imagistică poate produce imagini mai precise şi mai clare şi poate ajuta doctorii în stabilirea de diagnostice mai exacte”, au declarat cei de la CERN.

Tehnologia, care a fost denumită Medipix, funcţionează ca o cameră care detectează şi numără particule individuale sub-atomice pe măsură ce intră în coliziune cu pixelii atunci când obturatorul e deschis. Această abordare permite imagini de rezoluţie şi contrast ridicate care arată foarte clar diferenţele dintre os, muşchi şi cartilaj, dar şi poziţie şi dimensiunea tumorilor canceroase.

Tehnologia este comercializată de compania neo-zeelandeză MARS Bioimaging, asociată cu universităţile Otago şi Canterbury.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O mare DESCOPERIRE a acceleratorului de particule de la CERN, în urma unui experiment: ”Există ceva nou şi neaşteptat care se întâmplă”

Tot ce trebuie să ştii despre radiografiile dentare

Radiografiile dentare pot provoca tumori pe creier

O radiografie incredibilă a dezvăluit o cană blocată în bazinul unui bărbat

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase