Home » Știință » Roboţii lui Putin ar putea ajunge în spaţiu în 2019. Ar putea ajuta la construirea bazelor de pe Lună

Roboţii lui Putin ar putea ajunge în spaţiu în 2019. Ar putea ajuta la construirea bazelor de pe Lună

Roboţii lui Putin ar putea ajunge în spaţiu în 2019. Ar putea ajuta la construirea bazelor de pe Lună
Publicat: 28.07.2018
Rusia plănuieşte să trimită doi roboţi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Cercetătorii au dezvoltat maşinăriile denumite FEDOR pentru a realiza misiuni de salvare, deşi recent ele au fost antrenate să-şi utilizeze braţele dotate cu arme. Conform RIA Novosti, roboţii ar putea fi trimişi în spaţiu în august 2019.

Spre deosebire de roboţii anteriori, aceştia vor fi trimişi în orbită ca membrii de echipaj la bordul unei rachete Soyuz. Însă nicio persoană nu va fi la bord în timpul lansării, scrie Mail Online

În cadrul unui videoclip publicat pe Youtube, FEDOR poate fi observat în timp ce ridică greutăţi şi face flotări. Una din sarcinile principale ale robotului va fi de „asistare în construirea şi utilizarea bazelor” de pe Lună şi de pe alte planete, au declarat proiectanţii din cadrul FPI. 

Viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin a declarat că „acest robot poate lucra fără costum spaţial, poate trăi atât într-un vehicul spaţial, cât şi în afara lui”. FEDOR are 1.82 metri înălţime şi cântăreşte aproximativ 105 kilograme, în funcţie de echipamentul cu care este dotat, şi poate ridica greutăţi de până la 19 kilograme. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase