Home » Știință » Cât de mult contează pentru calitatea spermei lenjeria intimă pe care o aleg bărbaţii?

Cât de mult contează pentru calitatea spermei lenjeria intimă pe care o aleg bărbaţii?

Cât de mult contează pentru calitatea spermei lenjeria intimă pe care o aleg bărbaţii?
Publicat: 12.08.2018
Fertilitatea bărbaţilor poate fi deteriorată de perechea de chiloţi pe care aleg să o poarte. Conform unui nou studiu pentru împiedicarea instalării infertilităţii, bărbaţii ar trebui să aleagă lenjerie intimă mai largă.

În comparaţie cu bărbaţii care aleg să poarte lenjerie intimă mulată, cei ce preferau boxerii aveau o cantitate mult mai mare de spermatozoizi. Conform AFP, în al doilea caz, spermatozoizii erau mult mai activi şi nivelul de hormoni reproductivi era mult mai favorabil generării urmaşilor. 

Cercetarea condusă de Lidia Minguez-Alarcon, din cadrul Universităţii Harvard, a examinat 656 de bărbaţi cu greutate normală şi vârstă cuprinsă între 18 şi 56 de ani ale căror partenere apelau la tratamente pentru infertilitate

Pentru producerea, cu succes, a spermei este nevoie de un mediu cu 3-4 grade Celsius mai scăzut decât temperatura corpului. Acest lucru explică sistemul reproducător masculin în care testiculele sunt amplasate într-un scrot ce este aflat în afara cavităţii principale a corpului. Orice lucru ce împiedică menţinerea unei temperaturi optime perturbă calitatea şi cantitatea spermei. 

„Studiul furnizează dovezi puternice privind utilizarea lenjeriei intime strâmte şi limitarea producţiei de spermă”, a declarat Richard Sharpe , profesor din cadrul Universităţii din Edinburgh. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase