Home » Știință » Bărbaţii navighează mult mai bine decât femeile. Motivul neplăcut de la baza acestei diferenţe

Bărbaţii navighează mult mai bine decât femeile. Motivul neplăcut de la baza acestei diferenţe

Bărbaţii navighează mult mai bine decât femeile. Motivul neplăcut de la baza acestei diferenţe
Publicat: 12.08.2018
Bărbaţii reuşesc mult mai bine să navigheze decât femeile, conform unui studiu amplu, însă motivele nu sunt tocmai pozitive.

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Londra susţin că diferenţa s-a produs în mare parte din cauza discriminării şi a oportunităţilor inegale.  Conform BBC, rezultatele provin dintr-un test pentru demenţă. Însă acesta a oferit şi informaţii fără precedent privind abilitatea oamenilor de a naviga.

Experimentul a fost realizat prin intermediul unui joc pentru computer care este jucat de patru milioane de persoane. Jocul înregistrează anonim simţul direcţiei jucătorului şi abilitatea sa de navigare. Profesorul Hugo Spiers a analizat informaţiile din cadrul World Economic Forum’s Gender Gap Index  pentru a descoperi motivele ce stau la baza faptului că bărbaţii reuşesc mai bine să navigheze. „Efectele observate nu sunt înnăscute”, a declarat Spiers.

„În ţările unde există egalitate între femei şi bărbaţi, diferenţele privind capacitatea de navigare sunt reduse. Dar în regiunile cu inegalitate crescută, abilităţile cognitive sunt alterate”, a declarat Sppiers. . 

Printre ţările în cae sunt prezente cele mai bune abilităţi de navigare se numără Danemarca, Finlanda şi Norvegia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase