Home » Știință » Savanţii au găsit o modalitate sigură şi eficientă de a elimina dioxidul de carbon din atmosferă

Savanţii au găsit o modalitate sigură şi eficientă de a elimina dioxidul de carbon din atmosferă

Savanţii au găsit o modalitate sigură şi eficientă de a elimina dioxidul de carbon din atmosferă
Publicat: 16.08.2018
Savanţii au găsit o modalitate rapidă de a produce magnezitul, un mineral care stochează dioxidul de carbon. Dacă acesta poate fi creat la scară industrială, deschide calea către eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă pe termen lung, astfel contracarând efectul de încălzire globală pe care CO2 îl are.

„Munca noastră arată două lucruri. În primul rând, am explicat cum şi cât de repede magnezitul se poate forma în mod natural. Acesta este un proces care durează sute sau chiar mii de ani în natură la suprafaţa Terrei. Al doilea lucru a fost să demonstrăm o cale prin care putem grăbi semnificativ acest proces”, a precizat Ian Power, liderul proiectului de la Universitatea Trent din Ontario, Canada.

Cercetătorii au arătat că prin utilizarea microsferelor de polistiren drept catalizator, magnezitul se poate forma în doar 72 de zile. Microsferele rămân neschimbate în urma procesului de producţie, astfel că pot fi reutilizate, scrie Phys.

„Folosirea microsferelor înseamnă că am putut fi capabili să grăbim formarea magnezitului. Acest proces are loc la temperatura camerei, ceea ce înseamnă că producţia de magnezit este extrem de eficientă şi ieftină. Deocamdată, acesta este un proces experimental şi va fi nevoie de folosirea unei scări mai mari pentru a fi siguri că magnezitul poate fi folosit în captarea carbonului. Acest lucru depinde de mai multe variabile, inclusiv de preţul carbonului şi de îmbunătăţirea tehnologiei de captare, dar acum realizăm că ştiinţa face acest proces posibil”, a adăugat savantul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cantitatea de dioxid de carbon (CO2) din atmosferă a atins un nivel periculos. ”Nu s-a mai întâmplat de mai bine de 3.5 milioane de ani”

Dioxidul de carbon din atmosferă a atins un nivel RECORD. O astfel de valoare nu a mai fost întâlnită în ultimii 800.000 de ani

Efectul SURPRINZĂTOR pe care îl are dioxidul de carbon asupra procesului de dezvoltare a zonelor cu vegetaţie

Dioxidul de carbon este indicatorul cheie al sănătăţii umane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase