Home » Timp Liber » Nu ratati! (aprilie)

Nu ratati! (aprilie)

Nu ratati! (aprilie)
Publicat: 04.04.2007
Nu ratati: Lucruri cu adevarat mari, Cursa catre Luna Viasat, Jamaica: Cea mai grozava calatorie, Mari oameni de stat si problemele lor, Calatorie pe planeta Pamant

Lucruri cu adevarat mari  Discovery Channel, 15 aprilie/20.00
Acest program exploreaza masinarii masive de toate felu­rile, de la cea mai mare turbina eoliana din Germania, pana la cel mai mare telescop din Arizona, SUA. Prezentatorul Matt Rogers pune mana pe Rammer Ham­mer pentru a extrage minereu in zona Cercu­lui Arctic, apoi viziteaza Centrul de cercetari Ames din San Jose, California, unde NASA a construit un urias simulator.

Cursa catre Luna Viasat History, 23 aprilie/23.00
In primele ore ale diminetii de 21 decem­brie 1968, trei astronauti americani isi le­gau centurile de siguranta intr-o capsula minuscula plasata in varful celei mai puter­nice rachete construite pana atunci. Cei trei porneau in cea mai periculoasa misiune din istoria explorarilor: o calatorie de 380.000 km spre Luna. Determinarea lor a recon­ci­liat o natiune divizata de Razboiul din Vietnam.

Jamaica: Cea mai grozava calatorie Discovery Travel, 24 aprilie/11.50
Iata o posibila destinatie de vacanta pentru viitor: Jamaica. Bucurati-va de tarmurile cu ape albastre, de junglele verzi si de spectaculosii Munti Albastri, avandu-l drept ghid in acest tur pe insusi primul-ministru al tarii. Printre punctele de atractie ale calatoriei se numara o cursa pe o pluta de bambus, o partida de inot printre delfini si o portie de reggae cu familia Marley.

Mari oameni de stat si problemele lor Discovery Civilisation, 29 aprilie/11.50 Dependenta de droguri, depresia, paranoia, alcoolismul si senilitatea – sa fie acestea calitatile de care are nevoie cineva pentru a deveni un lider de talie mondiala? In aceasta serie, sunt analizati Kennedy, Eltin, Churchill si Reagan, fiecare dintre ei im­pli­cat in crize care ar fi putut sa afecteze intreaga lume si aflandu-se adesea in stari incompatibile cu statutul lor.

Calatorie pe planeta Pamant Animal Planet, 29 aprilie/21.00
Aproape jumatate dintre speciile lumii ar putea sa dispara in urmatorii 50 de ani. Schimbarea climei, comertul ile­gal cu ani­ma­le salbatice, raspandirea boli­lor si dis­tru­ge­rea habitatului imping speciile pana in pra­­gul extinctiei. Programul studia­za ceea ce oa­menii de stiinta numesc „a sasea ma­re dis­paritie a animalelor lumii“, dar si ce se poa­te face pentru a preintampina acest lu­cru.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase