Home » TransferGo » Impactul banilor trimişi acasă

Impactul banilor trimişi acasă

Publicat: 27.06.2016
În ultima vreme ştirile despre migranţi au dominat titlurile din presa Europei. Mai toate aceste ştiri au prezentat numai părţile negative ale acestui proces, şi ca atare, doar o parte din povestea migrării.

Rolul migranţilor în Europa şi Marea Britanie

Motivele pentru care oamenii aleg să migreze în altă ţară sunt la fel de diferite şi la fel de numeroase ca cei care o fac.

Populaţia Europei care migrează dintr-o ţară în alta a ajuns la 30 de milioane de persoane şi creşte în mod constant. Unii dintre ei au plecat de acasă pentru a scăpa de ororile şi atrocităţile care aveau loc în ţara de origine, alţii din cauza situaţiei financiare care a dus la prăbuşirea masivă a industriilor în care lucrau şi rata mare mare a şomajului.

Cei de la Huffington Post au scris recent despre cum arată profilul unei persoane care a plecat de acasă pentru că domeniul în care lucra nu îi mai putea oferi un trai decent din punct de vedere economic.

Elena Nebunelea a fost broker în asigurări şi era şefa echipei la jobul ei din România. A declarat pentru Huffington Post că: “Aveam o carieră construită acolo şi mi s-a dat multă responsabilitate, dar o schimbare de legislaţie din vremea crizei financiare a dus la haos şi compania la care lucram a dat faliment, lasând mii de oameni respectaţi şi muncitori fără un loc de muncă.”

Ea şi soţul ei au emigrat în UK pentru a scăpa de dificultăţile financiare. Acum Elena lucreză în curăţenie şi în paralel studiază să obţină un certificat de contabilitate pentru Marea Britanie. Elena şi soţul ei trimit bani acasă lunar, mai ales fiicei lor rămasă în România.  Elena este un exemplu de muncitor care domină piaţa muncii din UK.

Impactul Remitenţelor

Un migrant trimite acasă anual în jur de $12.000. Aceste remitenţe fac între 5-7% din PIB-ul european. Venitul anual în majoritatea ţărilor de provenienţă este de aproximativ $20,000 aşa că suma trimisă este echivalentă unui salariu pentru gospodăria respectivă. Asta face ca familia respectivă să îşi îmbunătăţească substanţial nivelul de trai.

Ani la rând, piaţa remitenţelor a fost dominată de două mari companii: Western Union şi MoneyGram. Comisioanele pe care acestea le percep au făcut ca impactul pe care banii trimişi acasă să fie diminuat. Cu alte cuvinte, banii primiţi de cei de acasă sunt mai puţini, iar acesta nu este deloc un lucru de trecut cu vederea când migranţii muncesc din greu pentru ficare bănuţ.

Au apărut recent companii care provoacă această piaţă a remitenţelor şi intenţionează să lucreze în favorea consumatorului, a migrantului care trimite bani acasă.
Tinerii care au fondat TransferGo s-au hotărât să găsească o cale mai bună de a trimite bani internaţional după ce, având o afacere de import-export, au fost afectaţi serios de taxele mari ale bancilor şi problemele din sistemul bancar.
TransferGo oferă o cale rapidă, uşoară şi sigură de a trimite bani acasă. Prin implementarea unei tehnologii de ultimă oră şi prin sistemul de plată “local in – local out” în colaborare cu băncile din peste 30 de ţări, TransferGo permite utilizatorilor să trimită şi să primească bani de oriunde.

”Banii aceştia pe care oamenii îi trimit acasă fac diferenţa dintre a trăi de pe o zi pe alta şi a avea un stil de viaţă mai mult decât decent. La doar doi ani după ce am început această călătorie, migranţii muncitori care trimit bani acasă pot să economisească mai mult de 90% din costurile de transfer, iar banii sunt trimişi acasă familiei într-o zi lucrătoare. Este un pas uriaş.” spune CEO-ul şi co-fondatorul TransferGo, Daumantas Dvilinskas.
 TransferGo a atras prin metoda lor inovativă un număr impresionant de utilizatori care sunt persoane fizice, dar şi businessuri care îşi fac plăţile internaţionale folosind aceast serviciu de încredere şi mult mai ieftin.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase