Home » TransferGo » Este utilizarea cardului online periculoasă? Citeşte ghidul de siguranţă.

Este utilizarea cardului online periculoasă? Citeşte ghidul de siguranţă.

Publicat: 16.09.2016
Două dintre cele mai mari invenţii de economisire a timpului sunt internetul şi cardurile de credit. Atunci când combinăm cele două în rutina de zi cu zi, cum ar fi servicii bancare, cumpărături şi plata facturilor, confortul este sporit pentru că putem să facem asta din fotoliu, de pe tabletă sau telefon, în timp ce savurăm o cafea.

Cum nimic nu e perfect, ambele au dezavantajele lor. Internetul este plin de mituri şi escrocherii. De la oameni care cer ajutor pretinzând moşteniri de milioane de lire, până la „dovezi” fictive, respectiv sisteme sofisticate de phishing concepute pentru a fura parole şi informaţii personale.
Un card de credit sau de debit este mult mai comod decât a transporta o grămadă de bancnote, dar în acelaşi timp, este o ţintă tentantă.
Internetul este, de asemenea, plin de mituri despre siguranţa şi securitatea utilizării cardului tau de credit sau de debit on-line. Dacă vei crede reclamele pop-up şi anecdotele „reale” postate pe
site-urile de ştiri şi site-urile reţelelor de socializare, utilizarea cardul online va deveni acelaşi lucru cu distribuirea informaţiilor legate de contul tău către întreaga lume.
Este uşor să păstrezi informaţiile tale financiare în siguranţă atunci când faci cumpărături sau tranzacţii bancare online, mai ales dacă urmezi câteva proceduri simple, de bază.

  • Asigură-te că site-urile sunt sigure – Când vizitezi un site securizat, respectiv unul care utilizează tehnici de criptare puternică şi care este confirmat a fi legitim de către terţi, vei vedea o pictogramă a unui lacăt, împreună cu „HTTPS” înainte de URL.
  • Uită-te la schimbări bruşte în pagina ta de servicii bancare – Dacă mergi la pagina de start a băncii şi observi că s-a schimbat brusc, alocă-ţi câteva minute să verifici site-ul pentru a te asigura că eşti pe un site legitim. Dacă nu eşti convins, sună la bancă şi întreabă dacă a existat o schimbare.
  • Instalează software de securitate – Cele mai multe furturi de date apar ca urmare a unor viruşi sau programe Troian care au fost introduse pe computer. Multe bănci oferă gratuit software de securitate, cum ar fi Trustee Rapport. De asemenea, asigură-te că ai software antivirus actualizat. Cei mai mulţi experţi spun că software-urile antivirus gratuite cum ar fi AVG şi Avast sunt la fel de bune ca şi echivalentele lor comerciale mai scumpe. Include un software antimalware şi aplicaţii de securitate şi pe dispozitivele mobile.
  • Protejează dispozitivele – Asigură-te că ai un firewall instalat pe computer şi că reţeaua wireless de acasă este protejată cu parolă. Un firewall este un sistem de securitate de reţea care monitorizează şi controlează traficul de reţea de intrare şi de ieşire pe baza unor reguli de securitate prestabilite.
  • Fii atent la escrocherii de phishing – Unul dintre cele mai comune modalităţi prin care infractorii obţin informaţii legate de cardul de credit este pur şi simplu solicitarea lor. Băncile şi comercianţii online nu îţi vor solicita niciodată informaţii legate de cartea de credit sau parolă prin e-mail. Dacă primeşti un e-mail care începe cu „Stimate client” este o înşelătorie. De asemenea, verifică adresa expeditorului pentru orice e-mail care solicită informaţii cu caracter personal; în cazul în care pare suspectă nu răspunde. În cazul în care ai dubii că este legitimă, pur şi simplu apelează banca sau comerciantul şi vorbeşte cu o persoană.
  • Nu descărca ataşamente de e-mail – Băncile nu trimit de obicei, formulare sau informaţii de cont prin intermediul ataşamentelor de e-mail. Cea mai bună variantă este de a şterge pur şi simplu e-mail-ul. Încă o dată apelează banca dacă crezi că formularul poate fi valabil. Cele mai multe bănci cer ca formularele să fie descărcate de pe site-ul lor.
  • Descarcă aplicaţii numai din magazinele oficiale – Este minunat să ai aplicaţii! Singurul loc de unde poţi obţine o aplicaţie legitimă este din Apple App Store sau Google Play.
  • Utilizează site-uri legitime -. Efectuează o căutare pe Google sau o verificare de siguranţă a antivirusului înainte de a utiliza orice site care pare cât de puţin îndoielnic.

 

Deşi este adevărat că frauda legată de cardul de credit se întâmplă, folosirea cardului online, nu este în mod inerent nesigură. TransferGo, la fel ca şi alte site-uri onorabile, foloseşte mai multe straturi de securitate la cel mai înalt nivel pentru a proteja informaţiile financiare ale clienţilor care transferă bani prin intermediul site-ului sau prin aplicaţia mobilă pe care le pun la dispoziţie. Când vine vorba de a trimite bani acasă din străinătate sau alte transferuri internaţionale de bani, transparenţa serviciilor şi siguranţa sunt esenţiale aşa că cel mai bine este să te documentezi bine online înainte de a face un transfer de bani online.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase