Home » Cultură » SIDA vine de la CIA, din Africa sau din URSS?

SIDA vine de la CIA, din Africa sau din URSS?

Publicat: 07.11.2007
Cand la sfarsitul anilor ’70, in cartierele gay din San Francisco, unii au inceput sa moara de viroze stranii, dupa ce, in prealabil, se umplusera de bube pupurande, nimeni n-a prea inteles ce se intampla. Medicii, neputinciosi in fata evolutiei rapide a bolii de origine necunoscuta, nu puteau decat sa constate ca sistemul imunitar al victimelor devenise extrem de permeabil in fata unui virus. Acesta era HIV, virusul care provoaca SIDA, noua maladie ciclica a omenirii, situata cronologic undeva intre gripa violenta care a omorat milioane de oameni la sfarsitul primului Razboi Mondial si gripa aviara de la inceputul mileniului 3.

Cand lumea medicala a inceput sa se dumireasca, pe la inceputul anilor ’80, ea a fost concomitent asediata de teorii, care mai de care mai ciudate. Pentru unii clerici, boala nu era decat o pedeapsa divina pentru pacatul sodomiei. In schimb, pentru alti specialisti, mai mult sau mai putin improvizati, explicatiile nu aveau nimic de-a face cu religia sau cu lipsa masurilor elementare de protectie in timpul actelor sexuale dintre oameni, fie ei homo sau heterosexuali. Nu aveau de-a face nici cu existenta unor rani genitale, anale sau bucale care intrau in contract cu sangele, sperma ori alte fluide ale unor persoane infectate cu HIV. Si nu, nu se justificau nici macar prin transfuziile neglijente efectuate cu sange neverificat sau prin folosirea aleleiasi seringi de catre mai multi toxicomani succesiv.

Un profesor de biologie de la Universitatea Humblodt din fosta RDG, Jacob Segal, a emis ipoteza ca HIV a fost produs, in 1977-1978, de catre un laborator militar din Maryland, SUA, prin incrucisarea a doua virusuri, Visna si HTLV-1 (dezertorul sovietic Vasili Mitrohin a aratat ulterior ca temuta KGB initiase o ampla campanie de dezinformare pe aceasta tema). Dr. Alan Cantwell, autorul volumului “SIDA si medicii medicii mortii”, crede si el ca virusul reprezinta o manipulare genetica ordonata de CIA si experimentata in perioada 1978-1981 pe populatia Gay sau Bisexuala din Los Angeles, New York, San Francisco, Chicago, etc. Teorii similare au fost avansate de Milton William Cooper, Mathilde Krim, Robert B. Strecker. Dr Leonard G. Harowitz crede ca nu doar SIDA, ci si Ebola a fost create de catre unii colaboratori ai administratiei americane, la solicitarea acesteia, in scopul stoparii bombei demografice si eliminarii unor minoritati suparatoare (negri, evrei, hispanici, etc).

Laureata din 2004 a premiului Nobel pentru Pace, dr. Wangari Muta Maathai din Kenya, tara unde inca se crede ca a face sex cu o virgina te vindeca de teribila boala, este, la randu-i, convinsa ca SIDA nu poate avea o cauza naturala, explicabila biologic, maladia fiind, de fapt, o creatie a ingineriei genetice occidentale
Dr. Robert Gallo, care a fost angrenat inca din 1962 intr-un program secret al armatei de dezvoltare a unui “virus special”, a anuntat oficial, in 1984, indentificarea HIV. Statele unite sunt vazute ca promotoare ale competitiei cu fosta URSS nu doar in domeniul inarmarilor conventionala, ci si in cel al cursei pentru obtinerea armei biologice.

Conform www.bodygraves.com, de mai bine de un secol, autoritatile americane testeaza mycoplasma pentru a declansa epidemii controlate in randul animalelor (cai, oi, pasari) dar si al populatiei de origine africana. Dupa ce, in 1954, dr. Bjorn Sigurdsson a izolat virusul Visna (“stramosul HIV”, cu care imparte secvente de ADN), iar in 1957 vitorul presedinte, Gerald Ford, a dat voie Pentagonului sa demareze Special Operation-X (SOX, programul de dezvoltare a armelor biologice), in 1960, liderul sovietic Hrusciov a acceptat provocarea. Totusi, progresele sovieticilor au fost mediocre, astfel incat,in 1977, cele doua superputeri ar fi semnat un acord de testare a 15.000 de galoana de virus HIV in Africa. Din Partea americana, de aplicarea acordului ar fi raspuns acelasi Robert Gallo, in timp ce savantii sivietici ar fi contribuit cu rezultatele cercetarior lor in domeniul armelor biologice apte sa declanseze epidemii de scarlatina. Tot atunci, in Manhattan era testat, pe comunitati de gay si afro-americani, un nou vaccin impotriva hepatitei B… Africa este vazuta de altii drept sursa virusului. Eduart Hooper a demonstrat ca HIV (virusul imunodeficientei umane) este un mutant al SIV (virusul imunodeficientei simiene), intalnit la cimpanzei. Multi s-au grabit atunci sa-ia cuze pe bastinasii africani de relatii sexuale cu maimutele sau au raportat transformarea virusului la practica, inca in vigoare, de a folosi carnea de maimuta  (infectata cu SIV?) in scopuri alimentare.

Exista, insa, si o alta teorie legata de activitatea dr. Hilary Koprowski, cercetator in domeniul virusologiei la Institutul Wistar din Philadelphia. Savanta este acuzata de catre Edward Hooper, sustinut de biologul W.D. Hamilton, ca ar fi produs, in laboratorul african din Stanleyville, un milion de doze de vaccin antipoliomelitic, avand ca mediu de cultura rinichii unor cimpanzei infectati cu SIV. Dozele au fost, apoi, administrate copiilor din Congo. Dr. Koprowski se afla intr-o stransa competitie cu dr. Salk si dr. Sabin, care dezvoltau, in paralel, un vaccin similar.

Un alt set de teorii ale conspiratiei legate de SIDA are in vedere nu producere virusului (presedintele sud-african Thabo Mbeki, acuzat ca tara sa nu face destule eforturi pentru eradicarea bolii, sustinea, pe baza studiilor lui Peter Duesberg, Bryan J. Ellison, Robert  Root-Bernstein si Kary Mullis, ca nu doar HIV produce SIDA), ci modalitatile neconventionale de combatere a lui Dr. Hulda Clark, de pilda, acuza comunitatea stiintifica aservita marilor companii de farmaceutice, ca incearca sa discrediteze metodele sale de tratament, motiv pentru care si-a stabilit cartierul general in Mexic, la Tijuana, unde este protejat de un dispozitiv special de securitate.

Cititi un amplu articol despre Teoriile Conspiratiei in numarul urmator al revistei descopera, care apare pe piata la 9 noiembrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase