Home » Cultură » Protestul inedit al femeilor din Iran. Vor să scoată în afara legii o practică musulmană veche de când lumea – VIDEO

Protestul inedit al femeilor din Iran. Vor să scoată în afara legii o practică musulmană veche de când lumea – VIDEO

Publicat: 16.06.2015
Un grup de femei din Iran au început un protest pe reţelele de socializare împotriva obligativităţii purtării hijab-ului, vălul pe care femeile musulmane trebuie să îl poarte pe cap.

Hijab-ul este obligatoriu pentru femeile din Iran. Doar în 2014, 3,6 milioane de femei au fost amendate, atenţionate sau arestate pe motiv că ar fi fost îmbrăcate nepotrivit şi pentru că nu purtau vălul pe cap.

Masih Alinejad, o jurnalistă şi activistă iraniană care locuieşte de ani de zile în Statele Unite, vrea să schimbe acest obicei şi a început un protest prin care le invită pe femeile din statul său natal să trimită fotografii cu ele simţindu-se bine fără să aibă capul acoperit cu văl.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

„Mama mea vrea să poarte eşarfa. Eu nu vreau să o port. Iranul ar trebui să fie pentru amândouă”, a explicat ea într-un interviu.

Sursă: YouTube

Totul a început cu o fotografie pe care Alinejad a postat-o pe internet în care apărea cu capul neacoperit. De atunci, tot mai multe femei în urmează exemplul.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

„Unele dintre fotografii vin de la femei tinere care spun că vor să simtă părul trecându-le prin păr. Este o cerinţă simplă”, povesteşte activista.

Mişcarea condusă de aceasta pe Facebook, numită My Stealthy Freedom, are deja 820.000 de susţinători.

Sursă: Bored Panda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase