Home » Cultură » S-a descoperit o navă care a făcut parte din cea mai mare forţă maritimă a lumii, condusă în secolul 13 de nepotul lui Ginghis Han – VIDEO

S-a descoperit o navă care a făcut parte din cea mai mare forţă maritimă a lumii, condusă în secolul 13 de nepotul lui Ginghis Han – VIDEO

S-a descoperit o navă care a făcut parte din cea mai mare forţă maritimă a lumii, condusă în secolul 13 de nepotul lui Ginghis Han – VIDEO
Publicat: 08.07.2015
A fost cea mai mare forţă maritimă a lumii şi a fost depăşită ca măreţie abia după 700 de ani, atunci când Aliaţii au invadat Europa în timpul debarcării în Normandia. Este vorba despre flotele aflate sunt conducerea lui Kublai Han, nepotul lui Ginghis Han.

Liderul mongol Kublai Khan a trimis două flote masive în timpul secolului al 13-lea să invadeze Japonia. Fiecare dintre cele două flote cuprindea 4.000 de nave. Ambele au fost însă distruse de taifunuri, pe care japonezii le-au numit vânturi divine pentru că le-au salvat ţara de armata străină, iar navele şi echipajele lor au ajuns să se scufunde în apropiere de coasta Japoniei.

Acum, cercetătorii cred că au descoperit epava uneia dintre nave, a doua găsită în ultimii patru ani, şi bănuiesc locaţiile altor trei. Toate descoperirile au fost făcute pe date colectate cu privire la încercările mongolilor din 1274 şi 1281 de a invada Japonia.

Ambarcaţiunea are o lungime de 12 metri şi este îngropată în sedimente la 20 de metri adâncime. Cercetătorii au reuşit să o identifice după formă şi după porţelanurile chinezeşti descoperite în zona epavei.

Prima dintre epave a fost desoperit în anul 2011, la 200 de metri de coasta Takashima. Mai jos, înregistrarea descoperirii.

Sursă: YouTube

Kublai Han a încercat să continue munca bunicului său Ginghis Han şi să extindă imperiul mongol la sud în China şi în sud-estul Asiei. În ciuda faptului că avea o armată mică faţă de cea a dinastiilor chinezeşti, Kublai Han a reuşit să cucerească continentul. China îi datorează ambiţiei lui Kublai dimensiune actuală.

Kublai Han nu s-a oprit însă doar la cucerirea continentului. El a  mobilizat 140.000 de soldaţi şi a încercat să cucerească Japonia, dar ambele sale încercări s-au încheiat în dezastru.

Sursă:iflscience.com

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase