Home » Cultură » Branko Lustig a donat Muzeului Holocaustului din Ierusalim Oscarul primit pentru ‘Lista lui Schindler’

Branko Lustig a donat Muzeului Holocaustului din Ierusalim Oscarul primit pentru ‘Lista lui Schindler’

Branko Lustig a donat Muzeului Holocaustului din Ierusalim Oscarul primit pentru ‘Lista lui Schindler’
Publicat: 24.07.2015
Una din cele şapte statuete Oscar primite în 1993 de filmul 'Lista lui Schindler', realizat de Steven Spielberg, a fost donată miercuri Muzeului Holocaustului din Ierusalim, Yad Vahsem, de producătorul peliculei, croatul Branko Lustig, supravieţuitor al lagărelor naziste din tipul celui de-al Doilea Război Mondial, informează EFE.

Statueta obţinută la categoria ‘Cel mai bun film’ a fost înmânată instituţiei din Israel în cadrului unei ceremonii la care a participat şi preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, care efectuează o vizită oficială în această ţară.

‘Oscarul reprezintă toate victimele şi supravieţuitorii şi întâmplările prin care au trecut toţi aceştia. Reprezintă oameni care au fost ucişi şi ne-au cerut să spunem povestea lor’, a afirmat Branko Lustig, laureat al Oscarului şi pentru lungmetrajul ‘Gladiatorul’, în 2001.

‘Lustig, un supravieţuitor al Holocaustului, promovează toleranţa şi educaţia în Croaţia. (…) Educaţia este cea mai puternică armă împotriva oricărui tip de ideologie radicală sau rasistă’, a declarat, cu acelaşi prilej, şeful statului croat.

Născut în urmă cu 83 de ani într-o familie evreiască din oraşul croat Osijek, Lustig a fost închis în lagărele de la Auschwitz şi Bergen-Belsen şi o mare parte din rudele sale au fost asasinate în timpul persecuţiilor fasciste.

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase