Home » Cultură » Dragoş Bucur a luat lecţii de vioară pentru “Poveste de dragoste. Din 27 noiembrie, primul love story românesc va rula în cinematografe – VIDEO

Dragoş Bucur a luat lecţii de vioară pentru “Poveste de dragoste. Din 27 noiembrie, primul love story românesc va rula în cinematografe – VIDEO

Publicat: 03.11.2015
De la regizorul #Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014, vine în iarna aceasta pe ecrane “Poveste de dragoste”, un film cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale.

Pentru acest rol, cea mai mare provocare pentru Dragoş Bucur a fost să înveţe să cânte la vioară. A luat lecţii de la un profesor şi şi-a descoperit pasiunea pentru acest instrument. “Cele mai grele scene pentru mine au fost scenele în care am cântat la vioară. Şi sunt convins că au fost la fel de grele şi pentru Raluca, şi pentru restul echipei”, spune Dragoş, care a avut la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a învăţa poziţiile, mişcările arcuşului şi sincronizările. “E mult mai dificil decât pare. Am descoperit că îmi place mult mai mult decât orice instrument de muzică clasică. Vioara are un tip de sonoritate pe care nu îl descoperisem ”, adaugă actorul.

“Pentru că profesorul îl lăuda foarte tare, l-am întrebat pe Dragoş cum face să înveţe toate notele. Mi-a spus că nu are ureche muzicală şi că învaţă totul matematic. E fantastic ce a reuşit să facă într-un timp atât de scurt”, spune Cristina Iacob, regizorul filmului.

“Este acel tip de personaj pe care îl joci odată-n viaţă”, spune Dragoş Bucur despre rolul său, care a îşi aminteşte şi de alte tentative de a învăţa să cânte la vioară: “Când aveam 10 ani, una dintre vecinele mele care ştia avea o vioară, s-a gândit să îmi facă un bine şi să mă înveţe să cânt. Cred că a durat vreo 30 de minute perioada în care am învăţat să cânt la vioară, după care toată lumea şi-a dat seama că nu am nici o şansă”.

“Poveste de dragoste”a rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe YouTube:

Making of:

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase