Home » Cultură » Cristina Iacob despre „Poveste de dragoste”: Un film atemporal, care va rezona cu toate generaţiile

Cristina Iacob despre „Poveste de dragoste”: Un film atemporal, care va rezona cu toate generaţiile

Publicat: 18.11.2015
Regizoarea Cristina Iacob spune despre lungmetrajul "Poveste de dragoste" - care va fi lansat în cinematografele româneşti, pe 27 noiembrie - că este un film atemporal, ce va rezona cu toate generaţiile, indiferent de momentul în care va fi vizionat.

„Văd iubirea pretutindeni, ea ne înconjoară zi de zi. E ca apa, ca aerul, nu putem trăi fără ea, e nevoie de iubire. Cred că trăim prin iubire şi pentru ea. Pentru mine e linişte, e împlinire, pace, bunătate, frumosul”, spune regizoarea Cristina Iacob, într-un comunicat.

Cristina Iacob a filmat „Poveste de dragoste” în 2013, însă post producţia filmului a fost amânată pentru că în acea perioadă erau programate filmările pentru „#Selfie”. Acesta din urmă a fost primul său lungmetraj distribuit în cinematografe, pentru că ţinea de un context anume, de o stare a unei anumite generaţii şi de un moment în care publicul avea nevoie să primească un astfel de film.

„«Poveste de dragoste» este un film atemporal, el va rezona cu toate generaţiile, indiferent de anul în care îl vor vedea. Acum am considerat că este momentul cel mai bun pentru a-l dărui publicului”, a menţionat Cristina Iacob.

Pentru regizoarea filmului „Poveste de dragoste”, „nu există iubire perfectă şi nici relaţie perfectă. Sunt zile când ne trezim morocănoşi şi zile când zburdăm de fericire. Sunt momente de îndoială, provocări care n-ar trebui să destrame o iubire sinceră. Aceste provocări ar trebui să întărească o relaţie. Cred că ar trebui să mai lăsăm de la noi, să învăţăm să comunicăm sincer şi să luptăm pentru dragoste. Despre asta este vorba în film”.

„Poveste de dragoste” a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie.

Lungmetrajul „Poveste de dragoste” vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian (Dragoş Bucur) şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).

„Poveste de dragoste” este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

„Este un film care va mângâia suflete şi care va trezi o stare extrem de bună în spectatori. Acest film este o bucată din mine pe care vreau să o dăruiesc tuturor celor care îl vor vedea”, a adăugat Cristina Iacob.

Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film.

Până în prezent, a regizat trei lungmetraje: „#Selfie” (cu Crina Semciuc şi Olimpia Melinte), „Poveste de dragoste” (cu Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur) şi sequelul de la „#Selfie”, „#Selfie2”, care a fost filmat anul acesta şi acum se află în postproducţie.

„#Selfie”, în regia Cristinei Iacob, a fost lansat în cinematografe în 2014 şi s-a bucurat de un real succes, fiind vizionat de peste 100.000 de spectatori.

Printre titlurile semnate de Cristina Iacob se numără „În film la Naşu'” – mediu-metraj (2012), „Zestrea” – scurtmetraj (2011), „Mircea Veroiu” – documentar (2010) şi „Raport despre indiferenţă””- scurtmetraj (2010).

Scurtmetrajul „Zestrea” a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc, iar „În film la Naşu'” a fost selecţionat la nenumărate festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Cristina Iacob este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase