Home » Cultură » Filmul pe care nu îl veţi vedea niciodată. John Malkovich, actorul prinicipal într-o peliculă ce va fi lansată abia peste 100 de ani – VIDEO

Filmul pe care nu îl veţi vedea niciodată. John Malkovich, actorul prinicipal într-o peliculă ce va fi lansată abia peste 100 de ani – VIDEO

Filmul pe care nu îl veţi vedea niciodată. John Malkovich, actorul prinicipal într-o peliculă ce va fi lansată  abia peste 100 de ani – VIDEO
Publicat: 23.11.2015
Actorul John Malkovich şi regizorul Robert Rodriguez vor realiza un film, intitulat "100 Years", care va fi lansat abia peste un secol, informează allocine.fr.

John Malkovich a fost angajat de un brand de băuturi alcoolice de lux, Cognac Louis XIII, pentru a realiza un film care va putea fi vizionat abia peste un secol. Pentru acest proiect insolit, actorul a ales să colaboreze cu regizorul Robert Rodriguez.

Însă de ce acest titlu – „100 Years”? Acesta este principiul urmărit de brandul Cognac Louis XIII: să producă un coniac centenar şi de o fineţe rară. Sticlele de coniac consumate în zilele noastre au fost îmbuteliate în urmă cu un secol, în 1915, anul în care regizorul american David W. Griffith, un pionier al tehnicilor cinematografice moderne, supranumit „inventatorul Hollywood-ului”, a lansat filmul „Naşterea unei naţiuni”.

Brandul Cognac Louis XIII l-a angajat pe actorul John Malkovich – care şi-a imaginat trei versiuni ale viitorului omenirii – pentru această comandă, din care nicio imagine nu va fi prezentată public înainte de anul 2115. Însă cum va fi organizată proiecţia respectivă peste un secol? Potrivit site-ului io9, directorii de la Cognac Louis XIII au inventat un sistem de tichete din metal, pe care clienţii brandului vor putea să le transmită moştenitorilor lor, de la o generaţie la alta. În ceea ce priveşte filmul în sine, acesta va fi conservat pe peliculă. Generaţiile viitoare vor avea deci nevoie de un proiector pentru a putea să îl vizioneze.

Nicio imagine din acest proiect cinematografic nu va fi prezentată publicului larg. Singurele imagini vizibile în acest moment provin din trei filme de tip trailer, care prezintă versiuni diferite ale viitorului, alese de John Malkovich: o lume post-apocaliptică în care natura a recucerit planeta, un viitor nostalgic care îi duce pe spectatori cu gândul la „Blade Runner” şi o lume în care tehnologia este omniprezentă.

Un alt film explicativ, în care John Malkovich şi Robert Rodriguez explică acest proiect în detalii, este, de asemenea, disponibil pe internet. Acest material de prezentare a proiectului „100 Years” – însoţit de subtitlul „the movie you will never see” („filmul pe care nu îl veţi vedea niciodată”) – se încheie cu o secvenţă cu John Malkovich care spune: „Numele meu a fost John”.

John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor şi a apărut în ultimele trei decenii pe afişele a peste 70 de lungmetraje. A fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din „Locuri în inimă/ Places in the Heart” (1984) şi „În bătaia puştii/ In the Line of Fire” (1993). Printre filmele în care a jucat se numără „Moartea unui comis-voiajor” (1985), „Menajeria de sticlă” (1987), „Imperiul soarelui” (1987), „Oameni şi şoareci” (1992), „Avionul condamnaţilor” (1997), „În pielea lui John Malkovich” (1999), „Libertinul” (2005), „Viaţa lui Gustav Klimt” (2006), „Citeşte şi arde” (2008), dar şi filmele din franciza „Greu de pensionat/ Red” (2010).

Robert Rodriguez este regizor şi producător, cunoscut pentru „Machete: Ucigaş meseriaş” şi „Sin City: Am ucis pentru ea”, fondator al reţelei de televiziune prin cablu americane El Rey, fiind considerat una dintre cele mai influente personalităţi latino din lumea showbizului american.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase