Home » Cultură » ZMEURA DE AUR 2016. Cele mai proaste filme ale anului – VIDEO

ZMEURA DE AUR 2016. Cele mai proaste filme ale anului – VIDEO

ZMEURA DE AUR 2016. Cele mai proaste filme ale anului – VIDEO
Publicat: 28.02.2016
"Fifty Shades of Grey" a obţinut în acest an cele mai multe premii Zmeura de Aur, pentru categoriile cel mai prost film, cele mai proaste interpretări şi cel mai prost scenariu.

Filmul, ecranizare a unui celebru roman cu acelaşi nume, a fost totuşi considerat un succes comercial, având încasări de 571 de milioane de dolari.

„Fifty Shades of Grey” a primit şase nominalizări la Zmeura de Aur şi a fost ”laureat” la cinci dintre acestea – Cel mai prost film, Cel mai prost actor (Jamie Dornan), Cea mai proastă actriţă (Dakota Johnson), Cel mai prost scenariu şi Cea mai proastă pereche de actori (Dakota Johnson şi Jamie Dornan).

La categoria cel mai slab film au fost desemnate ”Fantastic Four” şi ”Fifty Shades of Grey”.

Regizorul peliculei ”Fantastic Four”, Josh Trank,  a luat Zmeura de Aur pentru cel mai slab al regizor. Totodată, ”Fantastic Four” a fost desemnat şi cel mai slab remake.

Doi actori nominalizaţi la Oscaruri, Sylvester Stallone şi Eddie Redmayne, au primit Zmeura de Aur. Sylvester Stallone este ironizat pentru revenirea în rolul lui Rocky, acelaşi pentru care este nominalizat la Oscar.

Eddie Redmayne a luat Zmeura de Aur pentru rolul din filmul SF ”Jupiter Ascending”, în timp ce la Oscaruri concurează cu rolul din „The Danish Girl”.

Actriţa Kaley Cuoco a fost desemnată cea mai slabă actriţă în rol secundar pentru rolurile din ”Alvin and the Chipmunks 4: Road Chip” şi ‘The Wedding Ringer”.

Decernate anual, din 1980, în seara de dinaintea ceremoniei Oscarurilor, câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectaţi de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziţiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câştigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votaţi de membri, iar la o nouă categorie, pentru cel mai prost cuplu/ distribuţie de pe marele ecran, câştigătorii sunt desemnaţi de cei peste 80.000 de votanţi de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de „cea mai proastă actriţă” în 2010, pentru „All About Steve”, cu o zi înainte de a câştiga premiul Oscar pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase