Home » Cultură » Pavimentul deosebit din interiorul Co-Catedralei Sf.Ioan din Valletta. Ce secrete ascunde acesta încă din anul 1606 – GALERIE FOTO

Pavimentul deosebit din interiorul Co-Catedralei Sf.Ioan din Valletta. Ce secrete ascunde acesta încă din anul 1606 – GALERIE FOTO

Publicat: 22.05.2016
Construcţia religioasă este una dintre cele mai importante realizări ale artei baroce din întreaga Europă.
În anul 1572, Marele Maestru Jean de la Cassière devenea ctitorul unei dintre cele mai impresionante construcţii religioase din întreg cuprinsul Maltei. Astăzi, Co-Catedrala Sf. Ioan din Valletta este considerată a fi una dintre cele mai impresionante exemple de arhitectură barocă din Europa şi una dintre cele mai mari catedrale din lume.
 

Galerie foto

vezi galeria
7 foto
 
Interiorul catedralei este extrem de bogat ornamentat, cu ziduri de piatră sculptată, tavan pictat şi altare laterale în care sunt redate scene din viaţa lui Ioan Botezătorul. Cel mai impresionant aspect al bisericii este, de departe, podeaua de marmură compusă din aproximativ 400 de pietre funerare aparţinând unor cavaleri şi ofiţeri ai Ordinului Sf. Ioan. Fiecare element în parte este decorat cu blazonul şi epitaful defunctului. 
 
 
Foto:amusingplanet.com/vassallohistory.wordpress.com /Tony Hisgett/Flickr
 
Ordinul Sf. Ioan din Ierusalim a fost iniţial o organizaţie militară religioasă care aduna laolaltă nobili din cele mai importante familii ale Europei. Membrii acestei structuri se angajau să protejeze credinţa catolică împotriva forţelor musulmane.
 
Cavalerii au venit ajuns pe teritoriul Maltei în anul 1530, după ce au plecat de pe insula Rhodos (acolo unde îşi aveau sediul), din cauza invaziei turceşti din anul 1522. După ce s-au stabilit în Malta, cavalerii au continuat să lupte atât împotriva turcilor, cât şi a piraţilor care se aflau în apropierea insulei.
 
 
Foto:amusingplanet.com/Leon Yaakov/Flickr
 
Văzând că Ordinul îşi recapătă puterile, Suleiman Magnificul ordonă ca 40.000 de soldaţi să înceapă cât de repede posibil asediul Maltei. În ciuda faptului că o mică armată formată din 6.000 de soldaţi, dintre care jumătate erau civili şi numai 500 erau cavaleri, turcii nu au reuşit să cucerească insula. După ce au reuşit să ţină piept colosului otoman, cavalerii au transformat Malta într-o adevărată cetate, construind pe teritoriul acesteia o capitală demnă pentru nobilii europeni care o locuiau: Valletta. 
 
Cavalerii răpuşi în timpul Marelui Asediu din 1565 au fost înmormântaţi iniţial în fortul St. Angelo, însă, mai târziu, trupurile lor au fost relocate în Co-Catedrala Sf. Ioan. Cea mai veche piatră funerară datează din anul 1606, ceea ce înseamnă că a fost realizată după 25 de ani de la sfinţirea bisericii. Soldaţii au continuat să fie îngropaţi în catedrală până în secolul al XIX-lea.
 
 
Foto:amusingplanet.com/Fr Lawrence Lew, O.P./Flickr
 
Astăzi, catedrala este una dintre cele mai populare atracţii turistice din Malta. Monumentul se află inclus în Inventarul Naţional al Proprietăţilor Culturale din Insulele Malteze. 
 
O cocatedrală este o catedrală care împarte funcţia de sediul al unui episcop cu o altă catedrală, situată de obicei în alt oraş.
 

Vă mai recomandăm şi: Frumoasa şi totodată înfricoşătoarea insulă Poveglia. Peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul aici – GALERIE FOTO + VIDEO

                                             Murud-Janjira, fortăreaţa indiană pe care portughezii şi britanicii nu au reuşit să o cucerească – FOTO

                                             ”Veneţia Japoniei”, destinaţia ascunsă de ochii turiştilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase