Home » Cultură » Recomandări de weekend. Ce puteţi vedea, unde vă puteţi distra

Recomandări de weekend. Ce puteţi vedea, unde vă puteţi distra

Recomandări de weekend. Ce puteţi vedea, unde vă puteţi distra
Publicat: 27.05.2016
E weekend plin de Festivaluri. Mergeţi la East European Comic Con, la "Femei pe Mătăsari" sau la HeyDay, festival de trupe tribute, dacă sunteţi în Bucureşti.

Vineri, sunt două concerte underground mişto, rapperul Macanache & trupa dAdA. E şi Bienală, tot în capitală. La Cluj, începe TIFF!

VINERI

CONCERT Macanache

Rapperul Macanache are concert în Club A din Bucureşti, vineri, de la 21:00. Uite ce zice Macanache despre concert, în stilul lui de băiat de cartier:

„Evenimentul este o întoarcere în timp. Deoarece în Club A, am cântat pentr’o primă dată undeva prin doo mii şi ceva. M-am gândit că ar fi frumos să urc din nou pe scena care mi-a dat curaj să fac ce fac şi acum, după mai bine de câteva secole care au durat câţiva ani. Invitaţi de soi, unu’ şi unu’ (Adică cine vrea să vină e invitatu’ meu pe banii lui). DJ Illkiddrei & Rage (spate în spate) vor asigura muzica pă tot parcursul serii. Invităm toţi grafării, MC, DJ, Skateri, Rolleri, Bikeri, Rockeri, Punkeri şi toată crema societăţii. Uşile se deschid cu peronu’ pe partea din mijloc la orele 21:00. Iar spectacolul începe undeva la orele 22:30 sau 23:00, în funcţie de cum se prezintă situaţiunea. Alea, alea şi ne vedem (…) Pace”.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/Tlmyic

SÂMBĂTĂ

CONCERT dAdA

Trupa The dAdA susţine un concert cu intrare liberă, sâmbătă (28 mai), la True Club (str. Covaci, nr. 19). Formaţia cântă cu zâmbetul pe buze despre viaţă şi despre probleme, chiar şi de ordin social, într-o ţară etern fascinantă, România. Cei patru băieţi vor să descreţească, într-un mod nebun, sincer şi relaxat, frunţile din ce în ce mai încreţite ale românilor. Membrii The dAdA sunt Septimiu Urzică (voce şi chitară), Theodor Nicolae (chitară şi backing vocals), Mihai Ungureanu (bas şi backing vocals) şi Marian Bobiceag (tobe şi percuţie).

Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/AMER0Z

VINERI + SÂMBĂTĂ + DUMINICĂ

FESTIVALUL urban „Femei pe Mătăsari”, între 27 – 29 mai

A şasea ediţie a Festivalului Femei pe Mătăsari are loc între 27-29 mai în Bucureşti, timp în care strada Mătăsari, numărul 17, va fi închisă pentru trei zile, iar bucureştenii vor putea participa la concerte, spectacole de teatru, prezentări de modă, expoziţii, dezbateri şi evenimente artistice.

Pagina evenimentului, pe Facebook: https://goo.gl/FdwAK0.

FESTIVALUL de film TIFF, la Cluj Napoca, între 27 mai – 5 iunie

„6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, deschide festivalul. Hitchcock spunea „Nu există teroare în sunetul ‘BANG!’, ci doar în anticiparea lui!”. La TIFF rulează documentarul „Hitchcock/ Truffaut”. Vreţi să vedeţi „Sieranevada”, de Cristi Puiu? Teaser: Ştiaţi că la TIFF vine Sophia Loren?

Iată ghidul nostru de festival: http://goo.gl/wAolVN.

EVENIMENTUL East European Comic Con, între 27 – 29 mai

Anul acesta marchează cea de-a patra ediţie a celui mai mare eveniment dedicat pasionaţilor de seriale, filme, benzi desenate şi gaming din Estul Europei – East European Comic Con – ce va avea loc în perioada 27-29 mai la Romexpo. Organizatorii au pregătit numeroase surprize noi celor aproximativ 40.000 de vizitatori aşteptaţi la ediţia din mai 2016 – pe lângă întâlniri cu actori de la Hollywood, vor exista o competiţie regională de gaming şi o întreagă zonă destinată jocurilor video în care vor putea fi testate cele mai noi apariţii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat. Vor exista şi quiz-uri, elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

Uite site-ul evenimentului, unde găsiţi programul: http://www.comic-con.ro/

BIENALA Internaţională de Artă Contemporană, la Bucureşti, între 26 mai – 30 iunie

Aceasta este prima ediţie în care Bucharest Biennale alege ca lucrările să nu fie expuse în spaţiile închise ale muzeelor şi galeriilor de artă, ci în diverse zone ale oraşului unde să fie cât mai accesibile publicului. Biennala e la intersecţia dintre public şi privat, iar suportul de expunere al lucrărilor va dezvolta şi un discurs despre modul în care poate fi exploatat spaţiul public în cadrul oraşului. Prin modul inovativ de expunere a lucrărilor, arta contemporană va deveni parte integrantă din oraş iar prin plasarea acestora în 21 de zone diferite, aceasta va fi accesibilă majorităţii locuitorilor, indiferent dacă aceştia locuiesc în centrul oraşului sau în cartierele mai îndepărtate.

Aici, pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/EdW2W6.

FESTIVALULUL internaţional de trupe tribute, HeyDay, între 27 – 29 mai

Aflat la prima ediţie, se va desfăşura în perioada 27-29 mai în Parcul Izvor, cu 30 de artişti locali şi internaţionali. La festival va susţine un moment de tribute şi Trupa 23 în care publicitarul Bogdan Naumovici este toboşar. În aceste trei zile de festival, organizate pe trei scene cu muzică live, se vor auzi 300 de hituri interpretate de 30 de artişti locali şi internaţionali, toate acestea însemnând 30 de ore de muzică bună.

Cei peste 30 de artişti din Marea Britanie, Italia şi România vor reinterpreta piese celebre din repertoriul Led Zeppelin, Beatles, Metallica, Guns N’ Roses, Michael Jackson, Nirvana, U2, dar şi melodii ale unor cântăreţi din noul val, precum Rihanna, Amy Winehouse, Adele şi mulţi alţii. HeyDay reuneşte, astfel, unele dintre cele mai cunoscute „tribute acts”, oferind fanilor şansa de a vedea live legende ale scenei muzicale, într-un festival fără precedent în Bucureşti.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase