Home » Cultură » Fotografii inedite cu bibliotecile mobile

Fotografii inedite cu bibliotecile mobile

Publicat: 05.06.2016
O bibliotecă mobilă este un vehicul destinat cărţilor. Este proiectat pentru a ţine cărţile pe rafturi în aşa fel încât oamenii să le poată vedea.

De obicei sunt folosite în zonele în care nu există biblioteci sau pentru persoanele care nu se pot deplasa. Inspirată de librăriile mobile engleze ale secolului XIX, bibliotecara Mary Titcomb a lansat prima bibliotecă mobilă din Statele Unite la începutul secolului XX.

Galerie foto

vezi galeria
16 foto

În 1904, s-au organizat 66 de staţii pentru prezentarea cărţilor în judeţ. În 1912, au apărut primele biblioteci mobile cu motor care au transportat cărţi atât în mediul rural, cât şi la şcolile locale.

La începutul anului 1900, un bibliotecar putea cumpăra o bibliotecă mobilă cu 1000$. Mai târziu, în anul 1930, erau aproximativ 60 de vehicule pline cu cărţi la nivel naţional.

În timpurile prospere din anii 1950, producţia bibliotecilor mobile a revenit la viaţă. Mulţi au sponsorizat Biblioteca Serviciilor de Acţiune din 1956 în scopul extinderii serviciilor pentru a ajunge la mai mult de 30 de milioane de oameni din comunităţile rurale.
Preţurile crescute de la benzină şi reducerile de buget din 1970 şi 1980 au forţat bibliotecile să-şi retragă serviciile automobilelor.

Prima bibliotecă din Statele Unite, Washington, Maryland, 1905


Biblioteca mobilă pe Compton Road din Concinnati, Ohio, 1933

 

Sursa: Vintage News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase