Home » Cultură » Lucrarea unui artist bulgar le va permite turiştilor să viziteze din nou insulele private inaccesibile pentru ei până acum – GALERIE FOTO

Lucrarea unui artist bulgar le va permite turiştilor să viziteze din nou insulele private inaccesibile pentru ei până acum – GALERIE FOTO

Publicat: 21.06.2016
Sculptorul a gândit proiectul încă de acum 40 de ani.

În urmă cu câteva decenii, artistul de origine bulgară Christo Javacheff, împreună cu soţia sa, Jeanne-Claude, îşi propuneau să creeze o operă de artă care i-ar ajuta pe oameni să ,,meargă pe apă”. După numeroase încercări eşuate, cuplului i s-a acordat permisiunea să realizeze un pod lung de 5,4 km din 220.000 de cuburi de polietilenă, pe lacul Iseo, din Lombardia, Italia. 

Galerie foto

vezi galeria
7 foto

Proiectul imaginat de Christo este primul care va fi transpus în realitate, după moartea lui Jeanne-Claude, petrecută în anul 2009. Artistului i-a venit ideea la începutul anilor ’70, însă ea a putut fi pusă în aplicare de-abia acum, deoarece cuplul nu găsise încă locul potrivit pentru a-şi putea realiza opera. 

Foto:christojeanneclaude.net/Christo

Podul urmează să lege oraşul Sulzano, aflat pe coasta lacului Iseo, de insula Monte Isola şi oraşul Sao Paolo. De-a lungul timpului, călugării şi-au construit aici chilii şi mânăstiri, soldaţii s-au adăpostit din calea inamicilor, iar oamenii de ştiinţă, diplomaţii şi artiştii s-au întrunit pentru a discuta. Începând din anul 1916, insula a fost cumpărată de familia Beretta, o dinastie italiană cunoscută pentru armamentul pe care îl produce de peste 490 de ani. 

Foto:christojeanneclaude.net/Christo

Până de curând, Franco Beretta, proprietarul insulei, încerca să găsească o modalitate prin care să poată facilita accesul pe insulă fără a mai fi nevoie să folosescă bărci. În urmă cu doi ani, magnatul italian a aflat de ideea lui Christo şi i-a propus să o transpună în realitate cât mai repede posibil. Imediat ce acesta a acceptat, proprietarii l-au ajutat să obţină toate aprobările necesare din partea autorităţilor pentru a şi putea realiza opera de artă. 

Foto:christojeanneclaude.net/Christo

,,Pilonii plutitori” pot fi vizitaţi în perioada 18 iunie – 1 iulie 2016. Podul le va permite turiştilor să ajungă pe insule după aproape 100 de ani în care accesul a fost interzis deoarece zonele se află în proprietate privată.

Sursa: wsj.com 

Vă mai recomandăm şi: În Bangladesh a fost inventat sistemul de ”aer condiţionat” care nu foloseşte electricitate – VIDEO

                                             Pe plajele Copacabana şi Ipanema din Rio a fost identificată o bacterie rezistentă la antibiotice

                                             Oraşul unde nu există poliţie, iar oamenii primesc case gratuit – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase