Home » Cultură » Tablouri realizate de Kurt Cobain, într-o expoziţie-turneu: „Are nişte pânze uimitoare pe care mulţi oameni nu le-au văzut sau nici măcar nu au auzit de ele”

Tablouri realizate de Kurt Cobain, într-o expoziţie-turneu: „Are nişte pânze uimitoare pe care mulţi oameni nu le-au văzut sau nici măcar nu au auzit de ele”

Tablouri realizate de Kurt Cobain, într-o expoziţie-turneu: „Are nişte pânze uimitoare pe care mulţi oameni nu le-au văzut sau nici măcar nu au auzit de ele”
Publicat: 22.06.2016
Obiecte de artă realizate de cântăreţul Kurt Cobain, precum şi obiecte personale, vor fi expuse într-un viitor turneu al unei expoziţii dedicate acestuia, relatează Contactmusic.
Jeff Jampol, managerul mai multor artişti trecuţi în nefiinţă, cum este şi solistul Nirvana, este organizatorul acestui proiect, care va include atât obiecte de artă realizate de artist, cât şi o parte din bunurile sale.
 
„Are nişte pânze uimitoare pe care mulţi oameni nu le-au văzut sau nici măcar nu au auzit de ele”, a declarat Jampol pentru publicaţia The New York Times.
 
„O mulţime de oameni abordează aceste moşteniri ca nişte vulturi care zboară în jurul acestui corp în descompunere, în căutarea unor bucăţi mici de carne încă roz pentru a o consuma. Eu am o abordare opusă. Eu cred în reînsufleţirea persoanei, şi apoi fluxurile de venit vin odată cu aceasta”, a adăugat managereul.
 
Pentru acest show de artă, Jeff Jampol lucrează în colaborare cu văduva rockerului, Courtney Love, şi cu unicul lor copil, fiica Frances Bean Cobain.
 
Arta lui Kurt Cobain a apărut pentru prima oară în documentarul din 2015 „Cobain: Montage of Heck”, al cărui producător executiv a fost Frances Bean.
 
Kurt Cobain şi Courtney Love s-au cunoscut la începutul anilor 1990, iar relaţia lor a fost una turbulentă, marcată de consumul excesiv de droguri şi de alcool. Cei doi muzicieni s-au căsătorit pe 24 februarie 1992, iar fiica lor, Frances Bean Cobain, s-a născut pe 18 august 1992.
 
Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare pe 5 aprilie 1994 în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile.
 
Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit” and „Come As You Are”.
 
După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.
 
Sursa: mediafax.ro
 
                   
                                             Muzica occidentala cucereste si ultimele triburi din Africa
   
                                             Te pricepi la muzica? Ai o sansa in plus!
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase