Home » Cultură » 5 Festivaluri bizare din fascinanta India

5 Festivaluri bizare din fascinanta India

Publicat: 16.07.2016
India este pământul misterului şi spiritualităţii.

Prin absorbirea ritualurilor şi practicilor, cei devotaţi vin cu idei creative şi cumva bizare. Mai jos sunt enumerate cele mai excentrice festivaluri sărbătorite în India.

5. Puli Kali Kerala
 
La festivalul Puli Kali din Kerala, mii de tigri revin la viaţă, dansează şi defilează pe străzi. Dar dacă te apropii, nu vor muşca pentru că sunt doar simpli oameni care imită tigrii.

A te costuma în tigru este un lung proces în care partea de sus a corpului unui bărbat este acoperit în multe straturi de vopsea. Numele festivalului se traduce prin „joacă-te cu tigrul”, iar oamenii care sunt costumaţi în vânători e joacă cu „tigrii” de-a v-aţi ascunselea.

4. Garudan Thookkam Kerala

În India de Sud, oamenilor le place să stea atârnaţi…în nişte cârlige. Festivalul Garudan Thookkam se traduce prin „Atârnarea Vulturului”.

Garuda este o creatură umană care se crede că era mijlocul de transport al lui Lord Vishnu în mitologia hindusă. Legenda spune că pentru a-i potoli setea zeiţei Kali, Vishnu îl trimitea pe Garuda la ea. Faptul că bea sângele păsărilor însângerate care dansau, o liniştea.

Pentru a marca acest festival, unii oameni din Kerala se îmbracă precum Garuda, cu pălării şi costume elaborate şi cântă şi dansează. După ce performanţa continuă în timpul nopţii, cei care îl imită pe Garuda se agaţă cu susul în jos de nişte cârlige care le străpung diferite părţi ale corpurilor.
 
3. Lath Mar Holi Barsana
 
Acesta are un aer jucăuş şi nu conţine ritualuri dubioase. Este o sărbătoare locală din Holi, festivalul culorilor din Hindu. Se iau mai multe culori şi se amestecă cu râsete, cântece şi tradiţie. Ce obţinem? Celebrarea Lath Mar Holi în Barsana, un oraş mic de lângă Mathura.

Tradiţia implică lovirea femeilor şi prinderea bărbaţilor cu beţe, fără intenţii violente. Conform legendei, Lord Krishna, o femeie plină de şarm, a vizitat Barsana şi a dat cu vopsea pe faţa iubitului ei Radha. Asta a condus la sărbătoarea din zilele noastre din Holi, de care se bucură atâta lume.

2. Agni Keli Mangalore

Flăcările focului pot fi ceva frumos la care să ne putem uita, dar numai de la o distanţă considerabilă. Oamenii din Mangalore privesc flăcările de aproape în timpul celei de-a opta zi a festivalului de la Kateel Durga Parameshwari Temple.

În a doua noapte, bărbaţii se strâng la templu şi aruncă cu trunchiuri de palmieri unii în alţii. Această practică poate fi definiţia distracţiei pentru unii oameni. Devotaţii, care poartă haine numai în partea de jos a corpului, sunt împărţiţi în două grupuri, iar membrii fiecărui grup încearcă să îşi arunce oponenţii în foc. Poate fi o uşurare faptul că fiecare persoană poate să arunce pe altcineva doar de cinci ori, iar întreg ritualul durează doar 15 minute.

1. Banni Festival Andhra Pradesh

Omoară sau vei fi omorât. În fiecare an, în noaptea Dussehra, mulţi devotaţi se adună cu beţe în mâini. Aceştia, toţi bărbaţi, se lovesc cu acele beţe. Când ritualul se sfârşeşte la lăsatul serii, totul seamănă cu o scenă desprinsă din Kill Bill.

Sursa: Listverse

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase