Home » Cultură » Ce citeşte Barack Obama? Surprizele de pe lista lui de lectură

Ce citeşte Barack Obama? Surprizele de pe lista lui de lectură

Ce citeşte Barack Obama? Surprizele de pe lista lui de lectură
Publicat: 20.08.2016
După ce şi-a făcut public playlistul său de vară, preşedintele SUA, Barack Obama, s-a hotărât să împărtăşească cu restul lumii şi cele cinci cărţi pe care şi-a propus să le citească până la sfârşitul verii.

Pe lista de lectură se află şi „The Underground Railroad”, recomandată de Oprah Winfrey, dar şi cartea „Seveneves”, scrisă de Neal Stephenson, promovată şi de Bill Gates, potrivit The Independent.

Janelle Monáe, Prince şi Chance the Rapper sunt artiştii care se regăsesc în playlistul preşedintelui SUA, Barack Obama, pe care liderul de la Casa Albă l-a făcut cunoscut în urmă cu o lună, scrie Gândul.

Câteva zile mai târziu, Obama a împărtăşit publicului şi cărţile pe care doreşte să le citeacă până la finele verii.

1. „Barbarian Days: A Surfing Life”, de William Finnegan

Prima carte se numeşte „Barbarian Days: A Surfing Life” şi este scrisă de William Finnegan şi aparţie genului memorialistic, având în centru un dialog al autorului cu sinele despre obsesia dezvoltată pentru surf. Cartea i-a adus lui William Finnegan un premiu Pulitzer. 

2. „The Underground Railroad”, de Colson Whitehead

Cea de-a doua carte se numeşte „The Underground Railroad” şi este scrisă de Colson Whitehead. Lectura permite o adevărată incursiune în aventurile unui tânăr sclav în drumul spre eliberare. Acţiunea se petrece înaintea războiului civil american. Cartea a fost recomandată şi de Oprah Winfrey.

3. „Hawk”, de Helen Macdonald

A treia carte se numeşte „Hawk” şi este scrisă de Helen Macdonald. Firul naraţiunii expune eforturile duse de autor în relaţia cu tatăl său în vederea dresării unui vultur.

4. „The Girl on the Train”, de Paula Hawkins

Cea de-a patra carte de pe lista preşedintelui SUA este bestsellerul „The Girl on the Train”, scrisă de Paula Hawkins, despre un navetist englez care ajunge să fie implicat în cazul unei persoane dispărute.

5. „Seveneves”, de Neal Stephenson

Ultima carte recomandată este „Seveneves”, scrisă de Neal Stephenson, care prezintă o poveste ştiinţifică despre cum ar reuşi omul să confrunte Apocalipsa. Aceeaşi carte a fost recomandată şi de Bill Gates.

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase