Home » Cultură » A murit celebrul Gene Wilder, cel care l-a jucat pe Willy Wonka în film, geniul ce deţinea fabrica de ciocolată

A murit celebrul Gene Wilder, cel care l-a jucat pe Willy Wonka în film, geniul ce deţinea fabrica de ciocolată

A murit celebrul Gene Wilder, cel care l-a jucat pe Willy Wonka în film, geniul ce deţinea fabrica de ciocolată
Publicat: 30.08.2016
Actorul american Gene Wilder, faimos pentru rolul principal din filmul "Willy Wonka şi fabrica de ciocolată", în regia lui Tim Burton, a murit la vârsta de 83 de ani, relatează BBC.
Actorul de comedie Gene Wilder a jucat, de asemenea, în filmele „The Producers”, „Blazing Saddles” şi „Young Frankenstein”.
 
Gene Wilder a fost bun prieten şi a colaborat de-a lungul carierei cu actorul, scenaristul şi regizorul Mel Brooks, dar şi cu Richard Pryor, actor cunoscut pentru spectacolele de stand-up.
 
Actorul a murit la vârsta de 83 de ani, în Stamford, Connecticut, din cauza unor complicaţii ale maladiei Alzheimer, potrivit anunţului familiei.

„E de neconceput pentru noi să ne gândim la viaţa noastră după ce el a dispărut”, a declarat nepotul său, Jordan Walker-Pearlman.
 
Wilder a devenit faimos întâi pe Broadway, înainte de a juca în producţii pe marile ecrane. Primul său rol a fost în filmul „Bonnie and Clyde” din 1967, unde a jucat un antreprenor răpit de cuplul de bandiţi. Apoi Mel Brooks l-a distribuit drept Leo Bloom, un contabil anxios în comedia din 1968, „The Producers”.
 
În 1971, a jucat unul dintre rolurile pe care a mărturisit că le-a iubit cel mai mult, pe Willy Wonka, în filmul „Willy Wonka & the Chocolate Factory”. Printre alte roluri faimoase, se numără Waco Kid în filmul cult din 1974, „Blazing Saddles”, dar şi personajul Doctor Ross în „Everything You Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask”, în regia lui Woody Allen.
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase