Home » Cultură » Oraşul construit în interiorul unui crater. Are o vechime de peste 1.100 de ani

Oraşul construit în interiorul unui crater. Are o vechime de peste 1.100 de ani

Publicat: 11.09.2016
Urbea se numără printre foarte puţinele oraşe germane care şi-au mai păstrat intacte zidurile de fortificaţie. Celelalte sunt Rothenburg ob der Tauber şi Dinkelsbühl.

Nördlingen este un oraş cu totul aparte. Aşezarea, menţionată pentru prima dată în documente în anul 898, este localizată în districtul Donau-Ries din Bavaria, Germania,, şi este poziţionată în interiorul unui crater lat de aproximativ 25 de kilometri. Craterul, denumit ,,Nördlinger Ries”, a fost format în urma impactului unui meteorit produs acum 14,5 milioane de ani.

Galerie foto

vezi galeria
7 foto

Deşi locuitorii presupuneau acest lucru, specialiştii nu au putut dovedi faptul că oraşul a fost construit în mijlocul unui crater. Cu toate acestea, în 1960, în timp ce studiau biserica din centrul aşezării, cercetătorii americani Eugen Shoemaker şi Edward Chao au descoperit în interiorul pereţilor un tip de cuarţ asociat, în mod normal, cu impactul meteoriţilor. 

Biserica St.Georg din Nördlingen (Foto:wikiwand.com)

După ce au studiat în detaliu rocile din zona Nördlinger Ries, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că depresiunea în care a fost construit oraşul a fost formată în urma impactului produs de un meteorit. 

Nördlingen (Foto:footage.framepool.com)

La aproximativ 42 de kilometri vest-sud-vest de Nordlingen se află craterul Steinheim, despre care cercetătorii spun că s-ar fi format în mod simultan cu cel investigat în anii ’60. 

Sursa: amusingplanet.com

Vă mai recomandăm şi: Coober Pedy – Oraşul în care locuitorii trăiesc sub pământ

                                             Oraşul de dinaintea inventării roţii îşi dezvăluie trecutul

                                             Altinum, pierduta urbe romană, iese la lumină după 1600 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase