Home » Cultură » Topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii din întreaga lume. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel sau Marile Piramide din Egipt

Topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii din întreaga lume. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel sau Marile Piramide din Egipt

Topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii din întreaga lume. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel sau Marile Piramide din Egipt
Publicat: 04.10.2016
Timp de aproape 500 de ani, împăraţii care au trăit în opulentul Oraş Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său şi cine îl poate părăsi.

Acum porţile sale s-au deschis, iar turiştii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010, scrie Mediafax.

Timp de aproape 500 de ani, împăraţii care au trăit în opulentul Oraş Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său şi cine îl poate părăsi. Acum porţile sale s-au deschis, iar turiştii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010.

Oraşul Interzis, situat în centrul Beijingului, este o destinaţie de vis pentru unii americani, însă mulţi dintre ei nu s-au documentat niciodată cu privire la o excursie la resortul Everland sau Lottle World, un complex aflat în Seoul, Coreea de Sud. Aceste parcuri tematice aflate în Coreea de Sud se află în topul celor 50 de atracţii turistice cele mai vizitate din întreaga lume, surclasând Turnul Eiffel, cu 7 milioane de vizitatori anual, Marile Piramide, cu 4 milioane de vizitatori anual sau Stonehenge, monumentul neolitic aflat în Anglia, care primeşte annual un milion de turişti. Însă mai sunt şi alte surprize.

Locul pe care îl alegem pentru a ne petrece o vacanţă spune multe despre noi şi despre lucrurile pe care le preţuim. În ciuda „provocărilor economice globale”, aşa cum le numeşte Organizaţia Mondială de Turism, turiştii călătoresc mai mult ca niciodată. Numărul turiştilor internaţionali sosiţi pe aeroporturi a crescut cu 5% în 2013, potrivit datelor comunicate de organizaţie. Acest lucru se traduce printr-un record de peste un miliard de călătorii înregistrate. Cu o populaţie de 1,36 miliarde de cetăţeni, China a devenit cel de-al doilea mare exportator de turişti. Rusia, care se află în prezent pe a cincea poziţie în acest clasament, a cunoscut o creştere a cheltuielilor pentru călătorii de 26%, potrivit Time.

Surprinzător sau nu, parcurile tematice atrag cel mai mare număr de turişti din întreaga lume. De exemplu, Parcul Disneyland din Franţa a înregistrat acelaşi număr de vizitatori, respective 10,5 milioane, precum Bazilica Sacré-Coeur, situată pe colina Montmartre din Paris – patru dintre cele 20 cele mai vizitate atracţii turistice din lume fiind parcuri Disney.

Însă există multe alte locuri iconice care nu se lasă mai prejos. Muzeul Naţional Aero – Spaţial din Washington a ratat topul 50, însă acelaşi lucru nu s-a întâmplat în cazul impozantului British Museum din Londra, care a atras 6,7 milioane de turişti, Coloseumul din Roma, Muzeul Metropolitan de Artă din New York, cu 6,3 milioane de turişti, urmat de Colosseumul din Roma şi Forumul, cu câte 5,1 milioane de turişti fiecare. Berlin Wall Monument a înregistrat un număr de doar 500.000 de vizitatori.

Unul dintre factorii care îi influenţează pe turişti atunci când îşi aleg destinaţiile de vacanţă este accesibilitatea lor.

Un turist poate ajunge mai greu la Parcul Naţional Yellowstone, vizitat în medie de 3,2 milioane de turişti sau la Armata de Teracotă din China, unde ajung în jur de 4,8 milioane de călători.

Vizitele la Machu Picchu din Peru au fost reduse de către reprezentanţii locali pentru a ajuta la păstrarea integrităţii locului. Doar 2.500 de turişti pot fi primiţi aici zilnic sau 912.500 pe an.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase