Home » Cultură » Insula din Franţa unde toţi măgarii poartă pijamale-FOTO

Insula din Franţa unde toţi măgarii poartă pijamale-FOTO

Publicat: 17.12.2016
Île-de-Re este o insulă de pe coasta vestică a Franţei din apropiere de La Rochelle. Vara, locul este populat de turişti care sunt atraşi de plajele cu nisip fin şi de o briză caldă contantă. O altă atracţie faimoasă a insulei sunt măgarii.

Măgarii din Île de Re nu sunt dintr-o specie normală, ci sunt  măgari de Poitou. Originari din regiunea Poitou a Franţei, aceştia sunt una dintre cele mai mari rase, datorită mărimii lor sunt utilizaţi în industria sării de pe insulă. Una dintre cele mai diferite trăsături ale măgarilor Poitou, în afară de mărimea lor, este blana lor lungă şi pletoasă numită cadanette.

Sursa: Wikimedia

Datorită mărimii şi forţei lor, măgarii Poitou erau utilizaţi în mlaştinile din Charente Maritime  şi în zone unde erau înţepaţi deseori de ţânţari şi alte insecte. Pentru a proteja animalele, patronii le-au confecţionat pantaloni pe care îi puneau pe ei înaintea fiecărei zi de muncă. 

Deşi măgarii nu mai sunt utilizaţi pentru munca în mlaştini, tradiţia purtării pantalonilor a rămas, în mare parte pentru a atrage turişti. 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase