Home » Cultură » Castelul Corvinilor, capodopera arhitecturală din România, una dintre cele mai mari fortăreţe din Europa – Galerie Foto

Castelul Corvinilor, capodopera arhitecturală din România, una dintre cele mai mari fortăreţe din Europa – Galerie Foto

Castelul Corvinilor, capodopera arhitecturală din România, una dintre cele mai mari fortăreţe din Europa – Galerie Foto
Publicat: 01.01.2017
Castelul Corvinilor, cunoscut şi cu denumirea de Castelul Huniazilor, este unul dintre cele mai mai impresionante construcţii medievale din România, afirmă site-ul The Vintage News.

Castelul a fost construit de familia de Anjou şi a servit ca fortăreaţă până la mijlocul secolului XV, când a devenit reşedinţa conducătorului transilvănan Iancu de Hunedoara. Castelul a fost iniţial acordat tatălui lui Iancu de Hunedoara, Voyk, de către Sigismund, regele Ungariei, în 1409.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Fortăreaţa este alcătuită dintr-o serie de camere dreptunghiulare conectate de turnuri circulare şi dreptunghiulare care au fost utilizate pentru apărare, dar şi ca închisori. Galeria şi ultimul turn de apărare au rămas neschimbate de pe vremea lui Iancu de Hunedoara. Jurnaliştii de la The Vintage News amintesc şi că acesta ar fi fost locul în care Vlad Ţepeş a fost ţinut prizonier de către Iancu de Hunedoara pentru 7 ani. 

Sursa: The Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase