Home » Cultură » O cercetătoare a descoperit răspunsul la marea întrebare: ”Cine a scris operele lui Shakespeare?”

O cercetătoare a descoperit răspunsul la marea întrebare: ”Cine a scris operele lui Shakespeare?”

Publicat: 15.01.2017
În ciuda mai multor cercetători care pun la îndoială autenticitatea operelor lui Shakespeare, există dovezi care confirmă că operele au fost create de scriitorul englez.

William Shakespeare (1563 – 1616) a fost personajul ca a ajutat la crearea limbii moderne şi chiar după 400 de ani de la moartea sa rămâne înconjurat de mister.

Opera şi chiar existenţa sa a fost de-a lungul anilor pusă la îndoială de mulţi cercetători. Totuşi, există un cercetător de la libăria din Washington DC care susţine că ştie cine a fost Shakespeare.

Heather Wolfe este unul dintre experţii în manuscriptele engleze din perioada modernă timpurie şi este custode şi arhivist la Folger Shakespeare Library. Aceasta a dezvăluit pentru MailOnline că îşi construieşte argumentele pe baza dovezilor din documente.

Aşa a fost şi în acest caz, unde multitudinea de dovezi îl leagă pe gentlemanul din Stratford de dramaturgul londonez, nelăsând nicio urmă de îndoială autenticitatea operelor.

De asemenea, Dr. Wolfe a descoperit inscripţii noi care arătau stema acestuia din secolul al XVII-lea ceea ce aruncă o lumină asupra statutului său de gentleman. După cum menţionează cercetătoarea, „aceste dovezi ne ajută să fim mai aproape de omul însuşi.”

Profesorul James Shapiro, de la Universitatea Columbia, a dezvăluit pentru New York Times că Shakespeare din Stratford este acelaşi cu Shakespeare autorul.

O altă dovadă este cronica din 1615 a lui Edmund Howes, în care Shakespeare este descris ca fiind unul dintre cei mai mari poeţi şi un gentleman, lucru validat şi de descoperirea emblemei (un lucru specific pentru un gentleman).

Sursa: Daily Mail

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O teorie răstoarnă toată identitatea lui Shakespeare. Cine a fost evreica care ar fi scris în realitate lucrările marelui autor. ”A venit timpul să fie auzită povestea ei” – FOTO+VIDEO

A fi sau a nu fi Shakespeare

Marele mister al lui Shakespeare. Cine a fost Shakespeare?

Arheologii care au săpat în oraşul în care a trăit William Shakespeare au avut parte de o surpriză

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase