Home » Cultura » Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă

Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă

01.10.2017
Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă
Muzeul Naţional al Literaturii Române a părăsit starea de provizorat din Casa Presei şi anunţă relocarea în două spaţii şi deschiderea unei expoziţii.În strada Nicolae Creţulescu se va deschide în februarie o expoziţie permanentă, iar în Calea Griviţei vor fi sediul administrativ şi depozitele.
Subordonat Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din punct de vedere administrativ, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) a primit, pentru anul 2016, suma de 9.122.000 de lei (cheltuieli curente şi investiţii) din bugetul capitalei.
 
În luna iulie 2014, MNLR a început evacuarea spaţiului pe care îl ocupa pe Bulevardul Dacia (imobilul fiind restituit foştilor proprietari). Arhiva sa, care cuprinde peste 300.000 de manuscrise – patrimoniu ce se află în subordinea Ministerul Culturii – a fost mutată la etajul al doilea din Casa Presei, într-un spaţiu administrat de Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi.
 
Secvenţe din fostul Muzeu al Literaturii:

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Muzeul Relatiilor Esuate (FOTO)
 
Doriti sa vedeti Titanicul? Il gasiti in statul Tennessee (FOTO)
 
Cel mai înalt muzeu din lume se construieşte pe Mont Blanc, la 3.842 de metri altitudine (FOTO)
 
Ziua în care s-a deschis, oficial, Muzeul Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România. TUR VIRTUAL