Home » Cultură » COOLTURA de WEEKEND. Filme în cursa pentru Oscar 2017 şi teatru în era exibiţionismului pe internet

COOLTURA de WEEKEND. Filme în cursa pentru Oscar 2017 şi teatru în era exibiţionismului pe internet

COOLTURA de WEEKEND. Filme în cursa pentru Oscar 2017 şi teatru în era exibiţionismului pe internet
Publicat: 13.01.2017
În weekend se proiectează filme străine în cursa pentru Premiile Oscar 2017, se joacă o piesă satirică despre jocurile de putere în era photoshop-ului şi a exibiţionismului pe internet, se cântă jazz şi muzică sud-americană, se mănâncă vegan şi se organizează o seară de funk. Iată recomandările:
CINEMA Oscar Weekend
 
De joi, 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar. În 24 ianuarie se vor anunţa nominalizările iar în 26 februarie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor. Ca în fiecare din ultimii trei ani, Oscar Weekend invită publicul să-şi facă propriul palmares urmărind o parte dintre filmele străine care şi-au reprezentat ţările în competiţia pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, notează Mediafax.
 
Oscar Weekend dă ocazia publicului cinefil să asiste la proiecţiile a opt din cele nouă filme aflate în cursa pentru Oscar, prezentând şi o selecţie de titluri propuse la această categorie şi foarte apreciate de critica internaţională. Proiecţiile au loc la cinematograful Elvire Popesco, în perioada 13-15 ianuarie 2017.
 
Programul proiecţiilor se regăseşte pe pagina evenimentului, aici.
TEATRU NSFW – Nerecomandat la Job, pe 14 ianuarie, ora 20:00, la Point
 
Piesa scrisă de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibiţionismului pe internet, a şomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificaţi forţaţi să accepte orice doar pentru a putea supravieţui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici. 
 
CONCERT A Kiss to Build a Dream On, 14 ianuarie, ora 20:00, la Green Hours jazz-café
 
Saturday Night Jazz cu Sorina Rotaru – vocal, Alexandru Olteanu – piano, Oleg Lascu – double bass şi Iulian Nicolau – drums.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici. 
 
EXPOZIŢIE Reflexii, 14 ianuarie, ora 14:00, la Cărtureşti
 
„Reflexii” constă într-o expoziţie de fotografie în care autorii lucrărilor expuse sunt exclusiv adolescenţi. Temele abordate nu pot fi încă dezvăluite, deoarece titlul leagă creaţiile sub forma unui întreg, însă fiecare participant are lumea lui proprie, din care a reuşit să scoată fotografii autentice. Adolescenţii au reuşit sa privească „nevăzutul”, aflat dincolo de aparenţe.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici.
 
GASTRONOMIE Prânz Verde #3: Mâncăm, Donăm, Salvăm, 14 ianuarie, ora 14:00, la Macaz
 
Prânzul Verde este un eveniment deschis tuturor celor care iubesc animalele şi mâncarea bună. Te aşteaptă o atmosferă relaxată, un bar cinstit şi feluri vegane delicioase.
 
„Găteşte mâncarea ta vegană preferată şi vino s-o împarţi cu noi sau oferă o donaţie de cât vrei tu (minim 10 lei) şi mănânci ce vrei! Suma strânsă va fi donată adăpostului ROBI pentru îngrijirea şi tratamentul animalelor fără stăpân. Din grijă pentru mediul înconjurător te încurajăm să-ţi aduci propria farfurie şi furculiţă şi să limitezi plasticul folosit.”, transmit organizatorii.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici. 
 
MUZICĂ Funkoteca – de Cosmin Pojoranu, 14 ianuarie, pra 22:00, la Manasia Hub
 
Funk-soul brothers & sisters,
 
Se sună adunarea la Manasia pentru prima funkotecă din 2017. Sună a muzică cu bas şi suflet, ritmuri de dans şi balans, selecţionate cu meticulozitate de Cosmin Pojoranu.
 
De la 10 seara până la ultimul corp în mişcare.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici.
 
CONCERT Habanegra – concert de muzică sud-americană, pe 14 ianuarie, ora 21:00, la Clubul Ţăranului
 
În zonele mărginaşe ale oraşelor şi satelor din America Latină s-a născut o muzică plină de pasiune, la fel de fierbinte ca sângele oamenilor de acolo. Fie că e vorba de bolero son, timba, merengue, cha-cha-cha, pasillo, musica ranchera, tango, milonga sau vals creol, fiecare melodie e încărcată de o trăire puternică, mereu dusă până la capăt, fără jumătăţi de măsură.
 
Pe 14 ianuarie, această muzică va fi adusă publicului de formula extinsă Habanegra: Ioana Ernea – voce, Ernesto Egues – pian, Luis Angel Palomino Tuero – flaut şi sax, Raubel Torres Gonzalez – chitară bas, Gilberto Acen Ortega – percuţie.
 
Pagina de Facebook a evenimentului aici.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase