Home » Cultură » Unul dintre cei mai mari scriitori care a scris un roman legendar, a murit de cancer.

Unul dintre cei mai mari scriitori care a scris un roman legendar, a murit de cancer.

Unul dintre cei mai mari scriitori care a scris un roman legendar, a murit de cancer.
Publicat: 15.01.2017
William Peter Blatty, cel care a scris cunoscutul roman “The Exorcist” (Exorcistul) şi scenariul pentru adaptarea acestuia pentru marile ecrane, a murit la vârsta de 89 de ani, răpus de cancer.

Anunţul a fost făcut de realizatorul filmului câştigător al premiului Oscar, William Friedkin.

„William Peter Blatty, dragul prieten şi frate care a creat „Exorcistul”, a decedat ieri”, a scris acesta pe contul de Twitter.

Soţia scriitorului, Julie Alicia Witbrodt, a declarat că acesta suferea de mielom multiplu, o formă de cancer al sângelui.

William Peter Blatty a scris mai multe opere literare, însă lucrarea lui de referinţă este romanul horror publicat în 1971. Volumul a fost vândut în 13 milioane de copii, iar timp de 17 săptămâni a fost pe locul 1 în topul de bestseller-uri ale The New York Times, potrivit B1.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Adevărul din spatele filmului ,,Exorcistul”. Mărturia şocantă a unui fost călugăr care a participat la slujba de exorcizare

Interviu Descoperă. Chirurgul şi scriitorul de SF Florin Chirculescu aka Sebastian A. Corn, despre Exodul omenirii de pe Pământ: ”Ne trebuie un Moise care să ne scoată din impas”

Latura întunecată a lui Roald Dahl, autorul celebrei cărţi ”Charlie şi Fabrica de Ciocolată”

O teorie răstoarnă toată identitatea lui Shakespeare. Cine a fost evreica care ar fi scris în realitate lucrările marelui autor. ”A venit timpul să fie auzită povestea ei” – FOTO+VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase