Home » Cultură » Harta Senzorială, un nou tur ghidat al Bucureştiului

Harta Senzorială, un nou tur ghidat al Bucureştiului

Harta Senzorială, un nou tur ghidat al Bucureştiului
Publicat: 02.03.2017
Luna martie vine cu un nou tur ghidat Harta senzorială a Bucureştiului. Turiştii interesaţi vor vizita case din cartierele Armenesc şi Cotroceni. Obiectivele au legătură cu evenimente istorice - de la Revoluţia din 1848, la Mica Unire din 1859 şi la Marea Unire din 1918, trecând prin cele două războaie mondiale.

Casele din acest tur au fost  locuite cândva de scriitori importanţi,studiaţi în şcoală, percum Liviu Rebreanu. Conform comunicatului, turul îşi propune  să „îi coboere din manuale“ şi să ni  „prezente aşa cum erau în viaţa de zi cu zi“.

Un alt punct de atracţie are legătură cu istoria presei româneşti. Pentru prima dată  două dintre tururi vor fi destinate în special copiilor, relatează Mediafax.

Tururile Harta senzorială a Bucureştiului # 2 vor avea loc în zilele de 2,3,4,5, respectiv 15,16,18 şi 19 martie, cu începere de la ora 19.00. Participarea la tururi este gratuită. Mai multye informaţii pe site-ul organizaţiei.  

Harta Senzorială a Bucureştiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat performativ prin istoria recentă şi mai puţin recentă a unor locuri relevante pentru oraş. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase