Home » Cultură » Sculptura monumwentală „Middle Way” a artistului român Bogdan Raţa, inaugurată la Cascais, Portugalia

Sculptura monumwentală „Middle Way” a artistului român Bogdan Raţa, inaugurată la Cascais, Portugalia

Sculptura monumwentală „Middle Way” a artistului român Bogdan Raţa, inaugurată la Cascais, Portugalia
Publicat: 16.03.2017
Sculptura monumentală "Middle Way" a artistului român Bogdan Raţa va fi inaugurată, vineri, în localitatea Cascais, în contextul celebrării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Portugalia.

 În contextul celebrării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Portugalia, Institutul Cultural Român de la Lisabona şi Ambasada României în Republica Portugheză organizează, pe parcursul anului 2017, o suită de evenimente culturale simbolice, atingând douăsprezece capitole esenţiale ale creativităţii româneşti. În acest context va avea loc amplasarea sculpturii monumentale „Middle Way”, parte a proiectului „Moving Monuments”, pe faleza din faţa primăriei Municipiului Cascais, informează Mediafax.

Sculptura monumentală „Middle Way” va poposi pe faleza din faţa primăriei Municipiului Cascais timp de 3 luni.

Proiectul „Moving Monuments” a fost lansat, în 2014, de Nasui Collection & Gallery, organizaţie independentă care promovează artişti români contemporani.

Programul are ca scop producţia, prezentarea şi itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spaţii contemporane prestigioase din întreaga lume.

„Middle Way”, lucrarea de mari dimensiuni a artistului Bogdan Raţa a făcut parte din Independents Liverpool Biennial 2014 şi a fost amplasată până în 2016 în faţa St. George’s Hall, o clădire din centrul oraşului Liverpool. În 2016, cu ocazia sărbătoririi a 120 ani de artă la Baia Mare, sculptura monumentală a fost plasată în perimetrul centrului istoric al municipiului Baia Mare, în Piaţa Cetăţii şi Ansamblul „Turnul Ştefan” (sec. XIV).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia – VIDEO

Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)

Arta rupestră din peştera Chauvet, cea mai veche şi mai detaliată din lume

Picturile vii ale Alexei Meade dau o noua dimensiune artei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase