Home » Cultură » Noul sediu expoziţional al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) a fost inaugurat

Noul sediu expoziţional al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) a fost inaugurat

Noul sediu expoziţional al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) a fost inaugurat
Publicat: 22.03.2017
Noul sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române a fost inaugurat marţi, la Bucureşti, de Ziua Internaţională a Poeziei, la trei ani de când instituţia a fost evacuată din bulevardul Dacia deoarece clădirea în care funcţiona a fost retrocedată.

Noul sediul al Muzeului Naţional al Literaturii Române va funcţiona într-o clădire situată pe strada Nicolae Cretzulescu,, la numărul 8, în centrul Capitalei. Cu prilejul inaugurării, au rostit scurte alocuţiuni primarul general al capitalei, Gabriela Firea, academicienii Răzvan Theodorescu şi Eugen Simion şi ministrul culturii, Ionuţ Vulpescu, relatează Mediafax

Academicianul Eugen Simion a subliniat că actualul amplasament al MNLR se găseşte în apropierea locului unde s-a aflat casa în care Slavici l-a găzduit pe Eminescu, aprope de locul fostei case a lui Titu Maiorescu, în vecinătatea reşedinţei lui Radu Gyr, a lui Geo Bogza şi Nichita Stănescu.

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a menţional faptul că, pentru anul 2016, MNLR şi Muzeului Municipiului Bucureşti le-a fost alocat un buget de 8 milioane de euro.

„Bani, inclusiv pentru cultură, sunt. Important este să fie cheltuiţi în mod inteligent.” – a spus primarul general.

Academicianul Răzvan Theodorescu, care este preşedintele Comisiei pentru celebrarea Marii Uniri, comisie constituită în cadrul Primăriei generale, a menţionat câteva dintre monumentele deja bugetate şi care vor fi dezvelite la Bucureşti în 2018, an în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire: Monumentul Regelui Ferdinand (va fi amplasat în Piaţa Victoriei, autor sculptorul Florin Codre) şi Monumentul Marii Uniri (amplasat în Piaţa Alba Iulia, autor sculptorul Ioan Bolborea).

Muzeul Naţional al Literaturii Române a fost fondat în anul 1957, de criticul şi istoricul literar Perpessicius, cel care a fost şi primul director al instituţiei, până la anul 1971. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi obţine rangul de muzeu naţional

Plantaţia Whitney, singurul muzeu dedicat sclavilor negri – FOTO

Vizitează online singurul ”Muzeu al sunetelor aflate pe cale de dispariţie”

Cum a apărut celebrul Muzeu Madame Tussaud?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase