Home » Cultură » Un portret al lui George Michael, pictat de Damien Hirst, s-a vândut pentru 580.000 de dolari

Un portret al lui George Michael, pictat de Damien Hirst, s-a vândut pentru 580.000 de dolari

Un portret al lui George Michael, pictat de Damien Hirst, s-a vândut pentru 580.000 de dolari
Publicat: 30.03.2017
Un tablou pictat de artistul britanic Damien Hirst, reprezentându-l pe cântăreţul George Michael, s-a vândut pentru suma de 580.000 de dolari în cadrul unei licitaţii caritabile, MTV RE:DEFINE, ce a avut loc la Muzeul de Artă contemporană din Dallas, Texas, pe 24 martie, potrivit The Mirror.

Opera de artă a fost creată de Hirst pentru evenimentul MTV RE:DEFINE, de la muzeul Dallas Contemporary. Tabloul este intitulat „Beautiful Beautiful George Michael” şi a fost creat utilizând vopsea de uz casnic aplicată pe pânză, notează Mediafax.

Opera, creaţie a artistului câştigător al unui premiu Turner, Damien Hirst, este realizat în memoria George Michael. Fostul partener al lui Michael, Kenny Goss, a fost una din gazdele evenimentului, în cadrul căruia a cântat Chaka Khan, iar artistul din New York Eric Fischl a fost onorat.

DJul petrecerii tematice inspirată din anii 80, ce a avut loc după gală a fost designerul Johnson Hartig În cadrul evenimentului s-au strâns peste 2,7 milioane de dolari pentru prevenirea şi conştientizarea risului HIV/SIDA.

George Michael a murit pe 25 decembrie 2016, la vârsta de 53 de ani, „în pace, linişitit, în reşedinţa sa”, în urma unei autopsii, medicii legişti explicând că decesul artistului a survenit în urma unor cauze naturale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Moştenirea neaşteptată lăsată de George Michael

Legiştii au stabilit cauza decesului celebrului star pop George Michael

A murit George Michael, la vârsta de 53 de ani. Care a fost cauza decesului?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase