Home » Cultură » Cel mai bun film din toate timpurile, conform unui clasament al unei reviste prestigioase. Care sunt următoarele nouă în top

Cel mai bun film din toate timpurile, conform unui clasament al unei reviste prestigioase. Care sunt următoarele nouă în top

Cel mai bun film din toate timpurile, conform unui clasament al unei reviste prestigioase. Care sunt următoarele nouă în top
Publicat: 10.06.2017
Drama iconică 'Naşul/The Godfather', din anul 1972, cu Al Pacino şi Marlon Brando în rolurile principale, care urmăreşte povestea puternicei familiei mafiote a lui Don Vito Corleone, s-a plasat pe locul 1 într-un sondaj în rândul a 5.000 de fani, organizat de revista Empire, relatează contactmusic.com.

Filmul din seria Star Wars ‘The Empire Strikes Back’ – care a câştigat acelaşi sondaj în anul 2014 – s-a plasat pe locul al doilea, în timp ce lungmetrajele ‘The Dark Knight’, ‘The Shawshank Redemption’ şi ‘Pulp Fiction’ s-au poziţionat pe locurile 3, 4, respectiv 5.

Alte filme arhicunoscute printre care ‘Goodfellas’, ‘Raiders of the Lost Ark’, ‘Jaws’, ‘Star Wars’ şi ‘The Fellowship of the Ring’ completează top 10 al sondajului.

Terri White, editorul şef al revisei Empire, a spus despre rezultate: ”Cititorii Emire au venit cu miile să voteze şi e uimitor să vezi că la 45 de ani de la lansare, ‘The Godfather’ continuă să stârnească aşa sentimente de afecţiune din partea iubitorilor de film. În plus faţă de favorite perene precum ‘Star Wars’ şi ‘The Shawshank Redemption’, este încurajator să vedem că un număr de filme lansate recent şi-au găsit deja un loc printre cele mai apreciate filme ale cinefililor.”

”Filmul de anul trecut ‘Arrival’ şi cel din acest an, ‘La La Land’, au reieşit ca filme preferate, în timp ce ‘Captain America: Civil War’ este cel mai nou din recentele adaptări după cărţile de benzi desenate, care emoţionează”, a mai spus editorul şef al revistei Empire.

Între timp, filmul ‘Jurassic Park’ a ieşit pe primul loc în categoria Box Office Blockbusters, iar ‘Guardians Of The Galaxy’, a luat locul fruntaş la categoria Hituri recente, după ce a fost votat masiv de către cinefili.

Lista completă a Celor mai bune 100 de filme din toate timpurile va fi publicată în numărul din iunie al revistei Empire, ce va fi pus în vânzare joi, 15 iunie, dar şi pe www.empireonline.com.
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase