Prima pagină Cultura

Ultima bătălie, momentul în care soldaţii americani şi germani şi-au unit forţele

Redactia Descopera.ro | 08.02.2017 | ● Vizualizări: 2356

Volumul Ultima bătălie, de Stephen Harding, care spune povestea aproape incredibilă a momentului în care soldaţii americani şi germani şi-au unit forţele, în ceasurile de final ale celui de-al Doilea Război Mondial, a apărut recent şi în România la Editura RAO.

Volumul de 384 de pagini, ale  cărui  drepturi  de  ecranizare au fost cumpărate de StudioCanal, spune  povestea  aproape incredibilă a celei mai neprevăzute bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial, când un mic convoi de tancuri americane, condus de căpitanul Lee, şi-a unit forţele cu soldaţii germani pentru a lupta  împotriva  fanaticilor SS, care doreau să captureze castelul Itter şi să execute prizonierii VIP de aici. 

Este o poveste despre alianţe neprevăzute, curaj uimitor, suspans, nervozitate şi, nu în ultimul rând, despre inamici implacabili.

„Ultima bătălie combină istoria bună cu povestirea la fel de bună. Harding scrie cu priceperea şi harul unui romancier, dar şi cu autoritatea unui istoric care a făcut câteva cercetări  remarcabile într-un capitol pierdut din zilele finale ale celui de-al Doilea Război Mondial. Am întâmpinat greutăţi în a lăsa cartea asta din mână,“ afirmă John C. McManus, autor September Hope.
 
Ca jurnalist, Stephen Harding a acoperit o serie de subiecte, cum ar fi: conflictele din Irlanda de Nord, Orientul Mijlociu şi, cel mai recent, Irak. Autor a şapte cărţi şi a aproximativ 300 de articole publicate în diverse reviste, Harding este specializat în operaţiuni militare, aviaţie şi teme maritime.