Home » Cultură » Istoria lumii în 7650 date istorice importante

Istoria lumii în 7650 date istorice importante

Publicat: 05.08.2017
''Ce este istoria? Reprezentarea scrisă a evenimentelor trecute… Dar ce este un eveniment? Este un fapt oarecare? Nu, dimpotrivă, este un fapt notabil'', scria Anatole France.
Această lucrare Larousse  ”Istoria lumii. 7650 date istorice importante”, apărută la editura RAO, cuprinde 7.650 de date care trasează istoria lumii în toată complexitatea ei, dorindu-se a fi, înainte de toate, un instrument practic care permite situarea în timp a principalelor personaje şi fapte politice, culturale sau ştiinţifice ale trecutului, de la cele mai îndepărtate până la cele mai recente.

O înşiruire cronologică a unui număr de 7 650 de date, grupate în 6 mari perioade, care prezintă istoria lumii în întreaga sa complexitate. Dar volumul nu se limitează la o cronologie «clasică»; au fost adăugate extinderi pentru faptele şi personajele principale, pentru a i se permite cititorului să  înţeleagă evenimentul, să-l privească în perspectivă. 

Întrucât istoria înseamnă şi prezentarea legăturilor dintre fapte, au fost semnalate şi trimiteri între anumite evenimente, pentru a semnala legăturile dintre ele şi pentru a le plasa în context. Pentru a uşura înţelegerea faptelor din fiecare perioadă istorică, la începutul capitolelor au fost introduse scurte sinteze, care să faciliteze perceperea sensului şi importanţei evenimentelor din istoria lumii.
 
”Istoria lumii. 7650 date istorice importante are 942 de pagini”, iar traducerea lucrării din limba franceză a fost realizată de Vasile Savin. 
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase