Home » Cultură » GALERIE FOTO. ”Conacele” în miniatură ale păsărilor reprezintă o minune arhitecturală a Imperiului Otoman

GALERIE FOTO. ”Conacele” în miniatură ale păsărilor reprezintă o minune arhitecturală a Imperiului Otoman

GALERIE FOTO. ”Conacele” în miniatură ale păsărilor reprezintă o minune arhitecturală a Imperiului Otoman
Publicat: 14.08.2017
Puţine lucruri au rămas necunoscute la scară largă în ceea ce priveşte Imperiul Otoman. Acesta a acoperit un teritoriu vast, ceea ce înseamnă că a luat contact cu multe culturi. Acestea au influenţat arta şi arhitectura imperiului, iar una dintre aceste curiozităţi este reprezentată de arhitectura fascinantă a coliviilor de păsări care par crescute în clădiri.

Centrul Imperiului Otoman a fost Constantinopolul, (Istanbul de astăzi), care şi astăzi abundă în arhitectură veche. Printre aceasta, dacă aveţi drum în Istanbul, puteţi vedea şi mici „conace” destinate păsărilor, scrie The Vintage News.

Dar până atunci, vă puteţi delecta cu câteva imagini din galeria foto de mai jos.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Alipite de pereţii exteriori ai clădirilor sau chiar a altor structuri urbane precum fântânile, coliviile acestea sunt o ciudăţenie care arată respectul şi compasiunea oamenilor pentru aceste necuvântătoare.

Turcii construiau astfel de colivii şi înainte de era otomană, dar arhitectura era mult mai simplă. Începând cu secolul al XVIII-lea, coliviile au devenit o parte din arhitectura otomană.

De asemenea, funcţionalitatea lor era foarte importantă, având scopul de a proteja păsările de vreme rea. Primul obiectiv era să fie departe de pisici (alte animale iubite de turci).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ienicerii, armata de elită a Imperiului Otoman, care au devenit inaimicii publici numărul 1

Kosem, una dintre cele mai puternice femei din Imperiul Otoman care a controlat trei generaţii de sultani

Suleiman Magnificul – adevărata poveste a celui mai ilustru sultan

Netflix va avea pentru prima dată un serial istoric turcesc, despre istoria Imperiului Otoman

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase