Home » Cultură » Centenarul Roşu: campania eveniment lansată la 100 de ani de la Revoluţia Bolşevică

Centenarul Roşu: campania eveniment lansată la 100 de ani de la Revoluţia Bolşevică

Centenarul Roşu: campania eveniment lansată la 100 de ani de la Revoluţia Bolşevică
Publicat: 22.08.2017
Agenţia MEDIAFAX lansează Campania #CentenarulRoşu, la 100 de ani de la momentul în care comunismul a început să prindă rădăcini.O campanie eveniment despre istoria cunoscută şi mai puţin cunoscută, efectele revoluţiei ce avea să producă unele dintre cele mai mari transformări.

Era 7 noiembrie 1917 când bolşevicii au cucerit (eroic, spun relatările lor) Palatul de iarnă din Sankt Petersburg şi astfel, cu un proiectil orb tras cu un tun, a fost dat startul Marii Revoluţii Socialiste.

Ţarul Nicolae al II-lea abdicase deja în 15 martie, acelaşi an, iar în noaptea de 16-17 iulie 1918, Ţarul a fost executat, împreună cu toată familia sa, din ordinul expres al lui Lenin. În primele rânduri ale revoluţiei s-a aflat celebrul Vladimir Ilici Lenin – Ulianov (1870-1924) recent întors din Occident, unde huzurea ideologic încă din 1907, plătit fiind de jafurile şi furăciunile pe care le făceau bolşevicii rămaşi la vatra Mamei Rusii.

Agenţia MEDIAFAX lansează Campania #CentenarulRoşu şi va trece în revistă toate evenimentele, începând cu 1917 şi până la urmările din zilele noastre. Câteva dintre ele: 1918 – Pacea de la Brest-Litovsk, Unirea Basarabiei cu România, 1919 – Revoltele comuniste în Germania, crearea URSS, 1939 – Pactul Molotov-Ribbentrop, Guvernul Antonescu, instalarea guvernului Petru Groza, cum a ajuns Nicolae Ceuşescu să preia partidul, 1955 – Tratatul de la Varşovia, 1968 – ‘’Primăvara de la Praga’’ şi până la momentul în care comunismul a pierdut teren.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase